Dünyayı birleştiren İK kongresi

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı birleştiren İK kongresi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 13:01

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), bugüne dek dünyanın en önemli şehirlerinde gerçekleştirilen Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’ni 20-21 Ekim’de İstanbul’da düzenliyor. Kongrede ‘insan’ her yönüyle ele alınacak.

Haberin Devamı

Türkiye  İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN), Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’ni İstanbul’a taşıdı. 20-21 Ekim’de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak olan kongrenin açılış konuşmasını PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın ve PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi, STFA Holding Strateji ve İnsan Kaynakları Başkanı Berna Öztınaz yapacak. Ardından WFPMAİnsan Yönetimi Dernekleri Dünya Federasyonu Başkanı Jorge Jauregui, insan yönetimi profesyonellerine seslenecek. Dünyanın içinden geçtiği zorlu dönemlerde insan yönetimi profesyonellerinin, bireyin, çalışma hayatının ve toplumun motivasyonunda nasıl bir rol oynadığını anlatacak olan Jauregui, dünyada çalışma yaşamının geleceğine kısa bir mercek tutacak.

 

Haberin Devamı

DUYGUSAL İLK YARDIMDAN HUKUKİ ÇÖZÜMLERE İNSAN

Dünyayı birleştiren İK kongresi

 

16. Dünya Kongresi’nin 2016 gündeminde doğal olarak hukuki değişimlerin iş yaşamına etkileri ve çalışan hakları var. Kadınlara yönelik çalışma koşullarının değişimi, bireysel emeklilik konusunda alınan kararların insan yönetimi departmanına etkileri iki ayrı hukuk oturumunda uzman konuklarca ele alınacak. Psikolog Guy Winch duygusal yaralanmalarda hayata geçirilmesi gereken ilk yardım çözümleri konulu oturumunda, hayatın her alanındaki insanın duygusal geçiş dönemlerinde göz önüne alması gereken tedbirler ve önerileri anlatacak.

ÇETİN ZAMANLARDA İNSAN YÖNETİMİ

Dünyayı birleştiren İK kongresi



Kongrede, Türkiye’nin ve dünyanın içinden geçtiği özel koşullar da göz önüne alınarak zor zamanlarda insan yönetiminin ele alındığı, insan yönetimindeki kriz dönemlerinin tartışma konusu olduğu çok özel oturumlar var. Çetin zamanları yönetmek konulu ana oturumda Akkök Holding İcra Kurumu Başkanı
Ahmet Dördüncü, Doğan Holding Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu ve STFA CEO’su Yetik Kadri Mert, krizli dönemlerde ele alınacak yönetim stratejilerini ve çözümleri tartışacak. İletişim danışmanı Nelih Akay’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde, deneyimli yöneticilerin insan yönetimi cephesine bakış açıları ortaya konacak.

AVRUPA ÇALIŞMA YAŞAMINDAN NOTLAR

EAPM (Avrupa İnsan Yönetimi Derneği) ve CIPD Enterprises Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Bob Morton’un, deneyimli İK Yöneticisi Esra Daver’le birlikte sunacağı oturum kongrenin ilgi çekici bir başka oturumu. Avrupa’da çalışma yaşamı, azalan genç nüfus sorunu ve buna yönelik tedbirler, Türkiye’deki genç nüfusun avantajları, riskler ve fırsatlar oturumun başlıca konuları. ‘Hızla değişen bir ortamda İK yönetiminin şirketin stratejik amaçlarını karşılaması için ne tür bir yaklaşım izlenmeli?’, ‘Nihai hedefimize ulaşmak için İK stratejisini nasıl geliştirmeliyiz?’ gibi sorular da Bob Morton ve Esra Daver’in sunumunda yanıtlanıyor olacak.

CEO VE İNSAN YÖNETİMİ

16. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’nde üst düzey yönetim takımlarının insan yönetimiile ilgili beklentilerinin tartışılacağı “CEO’nun Aklındaki” isimli  turuma da iş dünyasının deneyimli yöneticileri konuk olacak. Coca Cola İçecek Orta Asya, Orta Doğu, Pakistan ve Türkiye İK Direktörü Rengin Onay, TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Sun Holding Kurucu Üyesi Şükrü Ünlütürk, Cisco Genel Müdürü Cenk Kıvılcım’la birlikte İK’nın üst yönetimden beklentilerini ve CEO’nun aklındaki İK’yı ele alacaklar. Üst düzey yönetim açısından ideal insan kaynakları yöneticisinin tanımlanacağı oturum, İK’nın kurum stratejilerine etkisini konu alacak. Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Başkanı Sevilay Pezek Yangın, bu yıl yapılacak kongrenin önemine değinerek şu
bilgileri paylaştı: “16. Dünya İnsan Yönetimi Kongresi’nin stratejik bir önemi var. Bu kongrede dünyanın tüm insan yönetimi profesyonellerine sesleniyor, onlarla bilgi paylaşıyoruz. İnsanları buluşturmak dünyayı birleştirmek sloganı sadece bir cümle değil. Amacımız, dünyayı yarına taşıyacak metotları bulmak konusunda işbirliğinin, bilgi paylaşımının, ortak çalışmaların ve pozitif kültürü yaymanın önemini anlatmak. İnsanı yarına taşıyacak metotlar konusunda kendisini güncellemek isteyen tüm yönetim kadrolarının da kongrede olacaklarından eminim."

Haberin Devamı

2017 PERYÖN ÖDÜLLERİ İÇİN BAŞVURULAR KASIM’DA

2017 PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri başvuruları Kasım ayında başlayacak.

PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi/ yaratıcı ve başarılı uygulamaları tanımayı, örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmayı amaçlıyor. İyi örneklerden kazanımlar sağlayarak, sektörün ve uygulamaların gelişimine katkıda bulunmak, birbirinden öğrenme ve yenilikçiliği özendirmek her yıl gerçekleşen ödül sürecinin en önemli hedeflerinden bir kaçı. Geçtiğimiz sene 8. İnsan Yönetimi Ödülleri için 31 firma, 40 kategoride başvuru yaptı. Yaklaşık 6 ay süren değerlendirme sürecinin ardından 6 sektör duayeninden oluşan jüri; ‘insan yönetiminde en iyi
uygulamalara sahip firmaları’ seçti. Ödül süreci, Türk şirketlerinin İK bakış açısı, deneyimleri ve uygulama platformaları gözetilerek PERYÖN için özel olarak tasarlandı. ARGE Danışmanlık, sistem kurma, uygulamalardaki gözlem deneyimi ve ödül süreci geliştirme deneyimini PERYÖN’e gönüllü çalışmaları ile kazandırdı.

Haberin Devamı

ÖDÜL KATEGORİLERİ

İnsan Kaynaklarında Liderlik İnsan Güce Etkinliği Yönetimi Motivasyon ve Bağlılık Gelişim Yönetimi Fark Yaratan İK Projeleri Ödül başvurusu için:
www.peryon.org.tr

BAKMADAN GEÇME!