Dünyadan stat teklifi yağıyor... Barcelona’nın stadı Camp Nou’yu yenileyen Limak’a ilgi yoğun

Güncelleme Tarihi:

Dünyadan stat teklifi yağıyor... Barcelona’nın stadı Camp Nou’yu yenileyen Limak’a ilgi yoğun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2024 07:00

Barcelona Spotify Camp Nou Stadı’nın yenileme ve genişleme projesini üstlenen Limak’a birçok ülkeden benzeri teklifler gelmeye başladı. Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden stadyum inşası için talepler geliyor. En son Kolombiyalılar ile görüştük. Avrupa’daki İngiltere’deki stadyumlar eski, onlardan da geliyor. Suudi Arabistan’daki stadyuma da teklif veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Barcelona Spotify Camp Nou Stadı yenileme çalışmalarındaki son durum ve Barselona’daki tarihi Palau de la Musica Catalana’nın (Katalan Müzik Sarayı) resmi destekçiliği imza töreni için Limak’ın davetiyle geldiğimiz İspanya’da Limak grubu yöneticileri gazetecilerle bir araya geldi. Barcelona Stadı’ndaki çalışmaları yerinde gösteren grup yönetimi, gelinen aşamayı da anlattı.

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, “Dünyanın çeşitli ülkelerinden stadyum inşası için talepler geliyor. En son Kolombiyalılar ile görüştük. Talepleri değerlendiriyoruz. Avrupa’daki İngiltere’deki stadyumlar eski, onlardan da geliyor. Barselona çok büyük bir marka. Suudi Arabistan’daki stadyuma da teklif veriyoruz” diye konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK VİNÇLERİ

Haberin Devamı

Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir, projeyi almalarında birçok unsurun bir araya geldiğini belirtti. ENR’ye göre dünyadaki en büyük 50 müteahhitlik şirketi arasında olduklarını söyleyen Özdemir şöyle devam etti:

“Burada da kulüp uluslararası piyasada Goldman Sachs liderliğinde bono ihraç etti. Proje finansmanı konusunda çok tecrübeliyiz. Bir başka önemli etken referanslarımız. Mesela Kuveyt Havalimanı bir Türk müteahhitlik firmasının Cumhuriyet tarihinde yurtdışında aldığı en büyük ihale. Şu an 6.5 milyar dolarlık bir keşfe ulaştı. Bu ihaleye girerken önemli bir farkımız da makine ekipmanımızdı. Kuveyt projemizde kullandığımız dünyanın en büyük kule vinçlerinden 6’sı bizde. Böyle bir vinç siparişi verseniz en az bir yıl sonra teslim alırsınız. Bizim kule vinçler Kuveyt’teki işlerini tamamladığı için hızla buraya naklettik. Stat bize 1 Haziran’da teslim edildi. Biz Ağustos ayında vinçlerimizi indirdik. Bu da ihaleyi alırken önemli bir avantajımız oldu.”

ÇATIYI HALATLA KALDIRACAĞIZ

Limak Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Reşit Yıldız ise projenin en ciddi uzmanlık gerektiren yerinin çatısı olacağını belirtti. Stat tamamlandığında 105 bin 414 kişilik kapasitesiyle Avrupa’nın en büyüğü unvanını koruyacağını belirten Yıldız şöyle devam etti: “Projenin en önemli kısmı çatı yapısı. Tribünlerin üstü tamamen yeni inşa edilecek çatı ile kaplanacak. Çatı alanı yaklaşık 45 bin metrekare. Çatıyı sahanın üzerinde kurup 128 halatla yerden yaklaşık 70-80 metre yukarı kaldıracağız. Gerilen halatlar çekme kuvvetiyle çelik eleman görevi görecek. Bu projenin en karmaşık ve mühendislik tecrübesi isteyen kısmı burası. Çatının üstüne fotovoltaik paneller yerleştirilecek.”

Haberin Devamı

Dünyadan stat teklifi yağıyor... Barcelona’nın stadı Camp Nou’yu yenileyen Limak’a ilgi yoğun

LİMAK FİLARMONİ DE KONSER VERECEK

Limak Şirketler Grubu, İspanya’nın önemli kültür ve turizm merkezlerinden Barselona’daki tarihi Palau de la Musica Catalana’nın (Katalan Müzik Sarayı) resmi destekçisi oldu. Sponsorlukla ilgili anlaşma Katalan Müzik Sarayı ve Limak Grubu arasında Barselona’da imzalandı. Barselona’nın simge yapılarından biri olan Palau de la Música Catalana ‘modernizmin başyapıtı’ olarak tanımlanıyor ve 4 Aralık 1997’de UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilen tek konser salonu. Bir yıl sürecek olan sponsorluk kapsamında, dünyaca ünlü tenor Murat Karahan’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı Limak Filarmoni Orkestrası’nın da Katalan Müzik Sarayı’nda sahne alması planlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!