Dolandırıcılık yüzde 1’i geçmez

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılık yüzde 1’i geçmez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2018 08:30

Türkiye'de fraud (finansal dolardırıcılık) alanda alanında 4 büyük banka ile çalışan İHS Teknoloji CEO’su Bülent Özkan, öncelikle tüketicileri “Hiçbir savcı vatandaşı telefondan aramaz” diye uyararak, Türkiye’de fraud eylemlerinin toplam bankacılık işlemleri içindeki payının yüzde 1’i bile geçmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Gazetecilerle bir araya gelen Özkan, fraud işlemleri ve güvenlik önlemlerine ilişkin sorularımızı yanıtladı. Özkan, “Türkiye’de günde ortalama 500 milyon işlem yapılıyor. Dijital ve kredi kartı işleminden bahsediyorum. Şubeler buna dahil değil. Bunun yüzde 30 ve 40 da büyük bankalarda gerçekleşir. Totalde yüzde 10’luk kısmı fraud’a konu olur. Ama hepsi fraud’dur anlamına gelmez. Bunun içinden de çok küçük miktarı yüzde1 belki daha düşüktür, gerçekten yaşanmış fraud’dur diye düşünüyorum. Şöyle düşünebiliriz; yüzde 10’un yaklaşık yüzde 3 civarı fraud işlemidir ve bunun yüzde 1 civarı da tutulamamıştır” dedi.

Fcase adında bir startup’ları olduğunu ve İngiltere’de de bir şirket kurduklarını belirten Özkan, “Bu yazılım fraud tespit etmiyor operasyonunu yönetiyor. Şubatta sunum Londra’da. Avrupa’nun fraud kayıpları çok daha ciddi” şeklinde konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!