Doğu Ekspresi aralıkta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Doğu Ekspresi  aralıkta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2022 07:00

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin aralık ayında yeniden başlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Erzincan’da düzenlenen ‘Şehir Buluşmaları’ programına katılan Bakan Ersoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Turistik Doğu Ekspresi seferleri aralık ayında tekrardan başlıyor. Ulaştırma Bakanlığımız tarafından gündeme alındı. Pandemiden dolayı bir ara verilmişti. Şimdi yoğun bir şekilde Turistik Doğu Ekspresi başlayacak” dedi. Yıl sonu hedeflerini de hatırlatan Ersoy, “50 milyon turist 44 milyar dolar olarak yıl sonu hedefimizi tekrar yukarı yönlü revize ettik. Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısı 2019 yılından sonra en yüksek rakama ulaştı. Sene başındaki hedefimiz 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelirdi.

Doğu Ekspresi  aralıkta başlıyor
Mehmet Nuri Ersoy

Haberin Devamı

Ancak şubat sonunda Karadeniz’deki çatışma ortamıyla biraz moraller bozulmuştu. Herkes hedefleri aşağı doğru revize edeceğimizi beklerken biz yukarı doğru revize ettik. İlk revizyonu 28 Temmuz’da yaptık ve hedef 47 milyon turist, 37 milyar dolar olarak yukarı yönlü revize ettik. 50 milyon turist hedefi Yıl sonu hedefimizi tekrar revize ediyoruz, 50 milyon turist 44 milyar dolar olarak yıl sonu hedefimizi tekrar yukarı yönlü revize etmiş oluyoruz. Çok başarılı bir ekim ayı geçti. Bana bütün havalimanlarından, bütün kapılardan gecelik rapor geliyor. Muhtemelen 2019 rakamlarıyla başa baş veya biraz üstünde kapatacağız. 2019 yılı biliyorsunuz bizim rekor sayıda turist ağırladığımız yıldı. Pandemi ve Karadeniz’deki çatışma ortamına rağmen aslında sürecin ne kadar iyi yönetildiğini, verilerin rekor kırdığımız yıla çok yaklaştığını burada net bir şekilde görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Bakan Ersoy, daha önceki açıklamalarında da Türk Hava Yolları’nın uçtuğu her destinasyonu hedef olarak belirlediklerini söylemiş ve şu anda dünyanın 330 noktasından 330 şehrinden direk uçuşların olduğu bir turizm programı kapsamında hedefleri artırmaya devam ettiklerini belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME!