Doğan Yayın Holding'den teminat açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Doğan Yayın Holdingden teminat açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 12:49

Doğan Yayın Holding, Halkalı Vergi Dairesi'nin istediği teminatla ilgili İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na yeni bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik ve Koordinatörü Dursun Ali Yılmaz imzalı açıklama şöyle:

"Şirketimiz, Borsanızın 11.03.2009 tarihli Günlük Bülteninde yayınlanan “Özel Durum Açıklama Formu" ile;

- Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün “Teminat İsteme" yazısı ile talep ettiği üzere, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un 10’uncu maddesinde belirtilen türde menkul ve gayrimenkul teminatını Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gösterdiğini,

- Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne; “Kanal D" logosu ile Ulusal yayın yapan DTV Haber Görsel Yayıncılık A.Ş.’nin sermayesinin %45’ini temsil eden hisse senetlerinin; “Star TV" logosu ile Ulusal yayın yapan Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş.’nin sermayesinin %92’sini temsil eden hisse senetlerinin ve ayrıca hâkim ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. adına İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Ömeravni Mahallesi, İnönü Caddesi, 87 Pafta, 5 Ada, 16 Parsel’de kayıtlı, 11 adet bağımsız bölümü içeren İş Merkezinin, teminat olarak gösterildiğini;

Haberin Devamı

- Şirketimiz tarafından yaptırılan değerleme ve ekspertiz çalışmaları sonucunda; teminat olarak gösterilen hisse senetlerinin toplam değerinin 1.074.538.000,-TL; gayrimenkullerin değerinin ise 10.350.000,-TL olarak belirlendiğini ve böylece Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gösterilen teminatın hesaplanan toplam değerinin 1.084.888.000,-TL olduğunu, kamuya açıklamıştır.

Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü, Şirketimiz tarafından teminat olarak gösterilen ve yukarıda adı geçen hisse senetlerinin, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un 10’uncu maddesi çerçevesinde teminat olarak kabulünün uygun görülmediğini; gayrimenkullerin ise teminat olarak kabul edilmesinin mümkün olmakla birlikte, konuya ilişkin çalışmaların halen devam ettiğini Şirketimize yazılı olarak bugün bildirmiştir.

Söz konusu yazının Şirketimize ulaşmasını takiben ve derhal; her türlü yasal haklarımız saklı olmak kaydıyla, bu defa 556 sayılı Markaların Korunması Hakkındaki KHK’nin 18. maddesi gereğince teminat olarak gösterilmesi mümkün bulunan “Kanal D" ve “Star" tescilli markaları, 6183 sayılı Kanunun 10.maddesi hükmüne uygun olarak Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne teminat olarak gösterilmiştir. Söz konusu markalardan Kanal D markasının değeri 590 milyon TL ve Star markasının değeri 530 milyon TL olmak üzere toplam teminat tutarı 1.120 milyon TL’dir. Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün konuya ilişkin incelemeleri devam etmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Kurul’un Seri: VIII, No: 54 sayılı Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu; bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını; bilgilerin defter kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konu ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!