Dijital bankacılıkta küresel hedef

Güncelleme Tarihi:

Dijital bankacılıkta küresel hedef
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 07:00

Dijital banka yönetmeliğinin yayılanmasının ardından bu alana yatırım haberleri artmaya başladı.

Haberin Devamı

Trendin ilk örneklerinden biri de 2 milyar TL kuruluş sermayeli ColendiBank oldu. Dijital mevduat bankası olarak kurulum izni alan faaliyet izni için gün sayıyor. ColendiBank, İstanbul Finans Merkezi’nin dijital bankacılıkta da dünyanın sayılı noktalarından biri olması hedefi ile yola çıkıyor.

Colendi Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen, Colendi’nin, ColendiBank ile dijital mevduat ve servis bankacılığı ile erişilebilen finansal ürün ve hizmetler sağlayacağını belirtti. Tekmen, teknoloji odaklı yenilikçi ürünlerin yanı sıra, yeni nesil ve kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimi sunmayı amaçladıklarını söyledi. Tekmen, ‘Şimdi al, sonra öde’, menkul kıymetler ve sigorta ürünleri gibi geniş bir alanda hizmet verme gücüne sahip olduklarının altını çizerek, “Colendi ekosistemi, bundan sonra ColendiBank ile dijital bankacılık hizmetleri de sağlayarak kullanıcılarının finansal ihtiyaçlarını uçtan uca karşılayacak” dedi.
2021 yılında 120 milyon dolar değerleme ile Seri A yatırım turunda 30 milyon dolar toplayan, bu sayede değerlemesini 150 milyon dolara çıkaran Colendi, halen devam eden Seri B yatırım turunda 700 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Haberin Devamı

18 milyon kullanıcıya sahip olan ekosistem Turkcell (Paycell), Migros (MoneyPay) ve Limak Holding gibi büyük markalarla iş birliği yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!