Deri ve ayakkabı sanayi için sürdürülebilirlik raporu

Güncelleme Tarihi:

Deri ve ayakkabı sanayi için sürdürülebilirlik raporu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 07:00

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Deri Ürünleri ve Ayakkabı Sanayi Sürdürülebilirlik raporunu açıkladı.

Haberin Devamı

Rapora göre, sektör ihracatçılarının AB pazarında avantajlı konuma gelmesi için değer zincirinde şeffaflığa yönelik çalışmalarını yoğunlaştırması gerekiyor. Enerji ihtiyacının yenilenebilir kaynaklardan karşılanması, biyolojik olarak çözünür, geri dönüştürülmüş hammaddelerin ve bitki bazlı ambalajların kullanımının artması ve geri dönüşüme olanak sağlayacak tedarik zincirleri de öne çıkan maddelerin başında geliyor.

Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Döngüsel Ekonomi Eylem Planı doğrultusunda, AB’nin hızlı modayı ele alarak özellikle üreticileri yeni iş modellerine yönlendireceği vurgulandığı raporda, giyim ve ayakkabı tüketiminin de 2030 yılına kadar yüzde 63 oranında artmasının beklendiğine yer verildi.

Ayrıca, Türkiye’nin AB’ye yoğun şekilde ihracat yaptığı tekstil ve hazır giyim sektörünün bir parçası olan deri ürünleri ve ayakkabı sanayinin çeşitli riskler ile karşı karşıya kalacağına dikkat çekildi. Buna göre, AB’ye ihracat yapan Türkiye tekstil ürünleri ve hazır giyim sektörlerinin, şeffaflık, yenilenebilir kaynaklar ve biyolojik olarak çözünür geri dönüştürülmüş hammaddelerin kullanımı gibi bazı başlıkların gerekliliği öne çıktı. Raporda, bu uygulamaların tekstil sektörüne uyarlanmasının, Türk ihracatçıları ticarette avantajlı konuma getireceği belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME!