Dergicilikte 21. yüzyıl vizyonu

Güncelleme Tarihi:

Dergicilikte 21. yüzyıl vizyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

Doğan Medya Grubu'nun, mimarlığını Murat Tabanlıoğlu'nun üstlendiği Bahçeşehir mevkiindeki yeni dergi kompleksinin yapımı tamamlandı. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın tanıtımını yaptığı DMG binaları, grubun üst düzey yöneticilerine geçtiğimiz günlerde gezdirildi.

Yaptığı tanıtım konuşmasında ‘‘Amacımız medya alanını diğer alanlardan hem mali hem de operasyonel olarak ayırmak ve Türkiye'de güçlü mali yapısıyla yalnızca medya alanına konsantre olan bir grubu oluşturmaktı. İçinde bulunduğumuz bu modern bina da bu amaç doğrultusunda, yarının dergi yayıncılığının üssüdür’’ diyen DGM Medya Grubu başkanı Yalçındağ, sektördeki diğer alanlara da yatırım yapılacağını, Türkiye'nin en büyük film üretim şirketi ANS'yi de bünyelerine kattıklarını ve çok yakında bir haber kanalını da harekete geçireceklerini söyledi.

21. YÜZYIL KOŞULLARI

96 bin metrekarelik arazi içinde 14 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip DMG dergi kompleksinin en büyük özelliği dergicilikte 21. yüzyıl teknolojisinin bütün olanaklarına sahip olması. Ayrıca binalarda çalışacak yaklaşık 700 kişinin her türlü konforundan sosyal dokuya, havalandırma sisteminden ısı ayarına kadar her şey yine 21. yüzyılın çalışma standartlarına göre düşünülmüş. Cephe yapısı soğuğu ve sıcağı geçirmeyen DMG kompleksinin çalışma ve yerleşme koşulları çağdaş büro sisteminin uluslararası bütün özelliklerini taşıyor.

Reklamdan pazarlamaya ek binaların da yer aldığı kompleksin ana binasının tavanı yekpare cam ve ortada büyük bir mekan bulunuyor. Bina içindeki çiçeklerin dışında ön ve arka bahçe düzenlemeleri de yine tamamen çalışanları motive etme amacına yönelmiş. Mimar Murat Tabanlıoğlu'nun ahşap ve cam karışımından oluşan seçimi, mekanda sıcaklık sağlıyor.

Binanın sosyal alanları arasında bulunan Street Cafe, 168 kişilik self-servis restaurant, 60 kişilik fast food restaurant ve tanıtımda konukların öğle yemeğini yedikleri 80 kişilik A la carte restaurantla birlikte kompleks dört ayrı yemek mekanına sahip.

Geçen Kasım ayında inşaatına başlanan bina Ekim ayından itibaren hizmete girecek ve dergilerin basımındaki tüm aşamalar DMG kompleki içinde gerçekleşecek. Geçen Kasım ayında inşaatına başlanan bina Ekim ayından itibaren hizmete girecek ve dergilerin basımındaki tüm aşamalar DMG kompleki içinde gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!