Deprem TIR’ı yola çıkmaya hazır

Güncelleme Tarihi:

Deprem TIR’ı yola çıkmaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2023 07:00

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK), özel olarak tasarlattığı ve deprem bilincini artırmak için Türkiye’yi dolaşacak Deprem TIR’ı yollara çıkmaya hazır.

Haberin Devamı

DASK işleticisi Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren ve DASK Genel Koordinatörü Erdal Turgut, Ankara’da yeni açılan DASK Olağanüstü Yönetim Merkezi’nde bir araya gelerek, açıklamalarda bulundula

Selva Eren, büyük bir depremde DASK’ın tüm süreçlerini Ankara’daki merkezden yöneteceklerini söyledi. DASK’ın beklenen İstanbul depremine hazır olduğunu belirten Eren, Merkez’in açılışını yaptıkları günün gecesinde Düzce depreminin yaşandığını ifade ederek, “Bu da böyle bir merkezi açmamızın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Düzce depremi çok fazla yankı uyandırmadı, çok büyük bir hasar yokmuş gibi göründü ama 150 milyon TL’ye yakın bir ödeme yaptık” dedi. Eren, DASK’ın 100 milyar TL ödeme kapasitesi olduğunu da açıkladı.

Deprem TIR’ı hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdal Turgut, TIR’ın, özel yapıldığını vurgulayarak, “İzmir depreminde DASK olarak bölgede olmanın önemini anladık. Mobil ofis oluşturmak gerektiğini düşündük. Deprem TIR’ımızda 7 çalışan aynı anda hizmet verebiliyor. Uydu telefonuna kadar her türlü donanım var. Deprem TIR’ı, bölgeleri gezip, deprem sigortası konusunda vatandaşları doğrudan bilinçlendirecek” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!