Deprem bölgesine ‘Umut Evi’

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesine ‘Umut Evi’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2023 07:00

P&G Türkiye, 6 Şubat’ta yaşanılan deprem felaketinin ilk gününden itibaren gerçekleştirdiği yardımları kalıcı hale getirmek amacıyla başlattığı Umut Evi Projesi’ni, Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde düzenlenen törenle hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Üç ayrı başlıkta hizmet sunan Umut Evi projesinde; çocuk ve gençlerin sosyal faaliyetlerini ve eğitimlerini desteklemek üzere Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile kurulan Destek Merkezi ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğinde hayata geçen Spor Okulu yer alıyor. Bu kapsamda P&G, İslâhiye Memurkent Konteyner Kenti’ndeki çocukların ve gençlerin sporla iyileşmesine de katkı sağlayacak. Ayrıca konteyner kentte ağız bakım ünitesi, bebek bakım odası ve kütüphane de hizmet veriyor.

SOSYAL HAYATA CAN SUYU

Memurkent Konteyner Kenti’ndeki yaklaşık 2 bin kişiye hizmet verecek olan kompleksin açılış töreninde konuşan P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Birlikte İyileşeceğiz söylemiyle bir taraftan markalarımızla ihtiyaçları daimî olarak karşılamaya diğer taraftan sosyal hayata can suyu olmaya odaklandık ve Umut Evi Projemize başladık” dedi.

Haberin Devamı

SPORLA İYİLEŞME

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener de, “İslahiye’de yaşayan çocuk ve gençlerimiz haftada iki gün antrenörlerimizle eğlenceli atletizm, voleybol, basketbol, hentbol ve futbol branşlarında eğitim alıp hem sosyalleşip hem isterlerse spor kariyerlerine yön verebilecekler” dedi. Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesi İbrahim Betil ise deprem bölgesinde çok kapsamlı bir çalışmaya imza atıldığını belirtti. Betil, depremden etkilenen vatandaşların iyileşme sürecinde fiziksel koşullarının iyileştirilmesi kadar sosyal ve kişisel bakım ihtiyaçlarının da önemine dikkat çekti.

BAKMADAN GEÇME!