Daire sahiplerine ikinci şok

Güncelleme Tarihi:

Daire sahiplerine ikinci şok
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2014 01:16

Teslim edilmeyi bekleyen 4 bine yakın dairesi bulunan Fi Yapı’nın sahipleri ve şirketin üç kayyumu hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla savcılığa suç duyurusu yapıldı. Başvurucular, parasını ödedikleri ve tapusunu almayı bekledikleri evlerin başka bir kişiye satıldığı iddiasında. Yapılan araştırma sonrası 128 dairenin, Fi Yapı’dan alacaklı olan bir şirkete devredildiği belirlendi.

Haberin Devamı

İflas erteleme davası Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi'nde devam eden Fi Yapı İnşaat A.Ş. ile daire sahipleri arasında yaşanan gecikme sorununa bir yenisi eklendi. 32 daire sahibi, Fi Yapı’dan aldıkları ve ödemesini yaptıkları dairelerin başka bir kişiye satıldığı gerekçesi ile Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Daire sahiplerine ikinci şok

Suçlanan kişi ve kurumlar arasında Fi Yapı’nın sahipleri, şirketin üç kayyumu Yurdakul Tuncer, Ahmet Serdar Kıyat, Mehmet Ali Güldal, daireleri satın alan Fatih Aktaş ile Esenyurt Belediyesi yer aldı. Suç duyurusu dilekçesine göre şüpheliler ‘nitelikli dolandırıcılık’ yapmakla suçlanıyor. Şirket sahipleri ve kayyumlar ise 128 dairenin devrini yapma gerekçesini ‘kaynak yaratma’ olarak ifade etti.

Haberin Devamı

Daire sahiplerine ikinci şok
Fİ YAPI İFLAS ERTELEMESİ İSTEDİ

DURUMU TAPUDA ÖĞRENDİLER
Savcılığa sunulan dosyada yer alan belgelere göre, ikinci kez satılan dairelerin önemli bir bölümü Fi Tower projesinde yer alıyor. Başvuru dilekçesine göre, gayrimenkul satış sözleşmesi ile satılan dairelerin ödemesi tamamlandı. Daire sahipleri tapuların verilmesi sürecinde oyalandıkları şüphesi ile Esenyurt Tapu Sicil Müdürlüğü’ne başvurdu. Tapuda yapılan sorgulama sonrası satın aldıkları dairelerin başka bir kişiye satıldığı belirlendi.

KAYYUMLAR DA İMZALADI
Yapılan araştırma sonrası 128 daire, Fi Yapı’dan alacaklı olan Akfa Holding’in sahibi Fatih Aktaş’a devredildi. Fi Yapı ile Akfa arasında sözleşme 30 Kasım 2012’de imzalandı. Sözleşmeye, mahkemenin atadığı üç kayyum da imza attı. Sözleşmeye göre, Fi Yapı, Akfa’ya borcunu ödedikten sonra yeniden dairelerini alabilecekti.

Daire sahiplerine ikinci şok
KONUTTA SON YILLARIN EN BÜYÜK ŞİRKET KRİZİ

‘NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK VAR’
Dairesi satılan kişilerden 32’si adına avukat Orhan Boran, hukukçulardan aldığı raporlardan sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dosyasında raporu bulunan Doç Dr. Zeynel T. Kangal yapılan işlemlerin ‘nitelikli dolandırıcılık’ kapsamında yer aldığı görüşünü savundu. Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Bellican ise hukuki mütalaasında, ikinci bir kişiye satılan daireler için ‘iyi niyet’ durumunda söz edilemeyeceğini, daireleri alan Akfa tarafının ise dairelerin durumunu bilmediği savunmasının ileri sürülemeyeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

'BİZ DE MAĞDUR EDİLDİK'

Konu ile ilgili Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş adına yapılan yazılı açıklamada, söz konusu dairelerin başka kişilere satıldığı bilgisinin daha sonra öğrenildiği kaydedildi. Açıklamanın devamında "Her ne kadar bizim satın almamız tapu marifeti ile gerçekleşmiş olsa da, gerek 3’ncü şahısların mağduriyetini gidermek, gerekse ihtilafa konu bir olayın parçası olmamak için, Kayyum kontrolündeki Fi Yapı’dan dairelerin yerine farklı gayrimenkuller tapu marifetiyle alınarak, davalara konu daireler 3’ncü şahıslara 30.01.2014 tarihli protokolle tapudan devredilmiştir" denildi.

Açıklamada bedelini ödeyerek aldıkları daireler nedeni ile kendilerinin de mağdur oldukları kaydedilerek "Konuyla ilgili 3’ncü şahısların mağduriyetini gidermeye öncelik verme dışında, bir tasarrufumuzun olmadı" bilgisine yer verildi.

Haberin Devamı

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Fi Yapı adına yapılan yazılı açıklamada ise, söz konusu 128 dairenin hak sahiplerine iade edildiği savunularak, 32 daire sahibinin taahhüt bedellerini ödemedikleri gerekçesiyle sözleşmelerinin feshedildiğine işaret edildi. Açıklamanın devamında "Müvekkilim şirket hakkında iflas erteleme davası sonuçlanmış olup erteleme kararı alınmıştır.

Müvekkil Fi Yapı şirketi yaptığı inşaat işlerinde müşteri memnuniyetini gözeterek ve ön planda tutarak, kimseyi mağdur etmeden, Asliye Ticaret Mahkemesinin verdiği karara uygun hareket ederek inşaat işlemlerine devam etmektedir.

Haber metni içeriğinde bahsi geçen daireler, müvekkil Fi Yapı şirketince gerekli işlemleri yapıldıktan sonra hak sahiplerine teslim edilmiştir. '…32 daire sahibi, Fi Yapı’dan aldıkları ve ödemesini yaptıkları dairelerin başka bir kişiye satıldığı gerekçesi ile Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.' şeklinde ifade edilen haber metnindeki 32 daire sahibi ise taahhüt bedellerini ödememiş olmalarından sözleşmeleri feshedilmiştir. Para alacakları ise ayrıca hukuki ihtilaf konusudur.

Müvekkil Fi Yapı şirketi hakkında yapılan bu haber mesnetsiz, dayanak gösterilmeksizin yazılmış, ekonomi çevresinde hatırı sayılır şirketlerden olan müvekkil Fi Yapı şirketi hakkında kamuoyu nezdinde olumsuz intibalar bırakacak niteliktedir. Haber içeriğinde isnat edilen “Nitelikli Dolandırıcılık” suçunun işlenmesi söz konusu dahi değildir" denildi

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!