Cumhuriyetin 100. yılı için çalışma hayatına özel program

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin 100. yılı için çalışma hayatına özel program
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 07:00

İşçi, işveren ve hükümet bu kez “Cumhuriyetin 100. yılında çalışma hayatını” anlatmak için bir araya geliyor.

Haberin Devamı

Çalışma hayatının “Davos”u olarak bilinen Ortak Paylaşım Forumu’nda (OPF) Türk-İş, TİSK, DİSK, Hak-İş, Çalışma Bakanlığı yer alacak. Forum, 11-12 Ekim günleri arasında yapılacak etkinliklerle tamamlanacak.

BU YIL BEŞİNCİSİ YAPILIYOR

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde yapılan Ortak Paylaşım Forumu’nun bu yıl beşincisi düzenlenecek. 11 Ekim’de başlayacak 12 Ekim gün boyu sürecek organizasyon tüm işçi, işveren konfederasyonları ve kamunun birlikte yer alarak, ortak deklarasyon yayınlaması özelliğiyle önem taşıyor. Her yıl bir konu üzerine yoğunlaşan forumun bu yılki teması  “Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı” olarak belirlendi. Bu kapsamda yüzyıl boyunca elde edilen kazanımlar tartışılacak ve Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı için çalışma hayatında atılabilecek adımlara dair bir ortak bildiri yayımlanacak.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI AKTÖRLER OLACAK

Foruma Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başta olmak üzere kabine üyeleri davet edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TİSK, TİSK’e üye 21 işveren sendikası yönetimi, Türk-İş ve Türk-İş’e üye 34 sendikanın yönetimi, Hak-İş ve Hak-İş’e bağlı 21 sendikanın yönetimi, DİSK ve DİSK’e üye 22 sendikanın yönetimi, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) başta olmak üzere uluslararası çalışma örgütlerinin yöneticileri de katılacak. 

Ortak Paylaşım Forumu öncesinde, yarın da çalışma hayatı istişare toplantısı yapılacak. TİSK’in ev sahipliğinde İstanbul’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un katılımıyla yapılacak toplantıya TİSK’e bağlı sendikaların yanı sıra, tüm Çalışma Bakanlığı bürokrasisi katılacak. SGK, İşkur, Mesleki Yeterlilik Kurumu yöneticilerinin de yer alacağı toplantıda çalışma hayatındaki sorun ve projeler masaya yatırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!