‘Çişini duşta yap 12 litre tasarruf sağla’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

‘Çişini duşta yap 12 litre tasarruf sağla’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2009 00:00

Brezilya’da yayımlanmaya başlayan kamu bilinçlendirme reklam kampanyası insanları çişlerini yıkanırken yaparak sifonun her çekilmesinde harcanan 12 litre sudan tasarruf etmeye çağırıyor.

Meio & Mensagem isimli reklamcılık meslek dergisinin haberine göre, São Paulo kentinde faaliyet gösteren F/Nazca Saatchi & Saatchi reklam ajansı tarafından hazırlanan kampanya, gazete, dergi, televizyon, radyo ve açıkhava mecralarını kullanıyor.
Kampanya için hazırlanmış özel bir internet sitesi de, tuvalet ihtiyacının duşta giderilerek daha az su harcanmasını destekliyor ve geçen mayıs ayında São Paulo yağmur ormanlarının kurtarılması için düzenlenen çevreci etkinliği duyuruyor. Kampanyanın ilk ayağı, ülkenin televizyonların en çok izlenen ana haber bültenlerinde yer aldıktan sonra büyük ilgi çekmiş ve reklam filmi internette süratle yayılmıştı.
Kampanyanın ikinci ayağı
Reklam ajansı geçtiğimiz günlerde de kampanyanın ikinci filmini yayına soktu. Yeni filmde kapalı bir duş perdesinin arkasında animasyon insan ve hayvan figürlerinin çiş yaparken görüntüleri yer alıyor. Dış seste ise bir çocuk daha az su harcayarak ormanların nasıl korunacağını anlatan bir şarkı söylüyor. Son karede de tuvalet ihtiyacını duşta gidererek ortalama bir kişinin sifon çekme başına 12 litreden bir yılda 4.380 litre su tasarruf edebileceğini savunuyor.
Kampanya, F/Nazca’nın müşterisi, SOS Mata Atlantica isimli Brezilya ormanlarının korunması için kâr amacı gütmeden çalışan özel bir kuruluşa ait. F/Nazca, dünyanın en önemli reklamcılık yarışmalarından Cannes Lions Festivali’nde bu müşterisi için yaptığı reklamlarla pek çok ödül kazanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!