Circuit City ekonomik krize yenik düştü

Güncelleme Tarihi:

Circuit City ekonomik krize yenik düştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2009 13:44

ABD'de elektronik perakende zinciri Circuit City, küresel ekonomik krize yenik düştü.

Geçen yıl iflas koruma başvurusunda bulunan ülkenin en büyük ikinci tüketici elektroniği perakende zinciri Circuit City, şirketi satma çabalarının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine kalan 567 mağazasını kapatacağını ve 30 bin kişinin işinden olacağını açıkladı.

ABD'de Richmond'daki İflas Mahkemesi Yargıcı Kevin Huennekens, Circuit City'in tasfiyesini onaylayarak, “bu, idare, çalışanlar, müşteriler ve toplum için çok üzücü bir gün” dedi.

Şirketin Başkan Yardımcısı James Marcum yaptığı açıklamada, “kredi ve borç verenlerle anlaşma sağlayamadık, 30 binden fazla Circuit City çalışanı ve sadık müşterimiz için üzgünüz ve şirketimiz için mümkün olan tek yol buydu” dedi.

Şirketin avukatı Gregg Galardi mahkemede, geçen yıl kasım ayında iflas başvurusunda bulunan şirketin alıcı bulma ya da borçlarını yeniden finanse etme anlaşması için yürütülen görüşmelerin perşembe gecesi sona erdiğini söyledi.

Galardi, Golden Gate Capital firması ile Circuit City'in yüzde 28'den fazla hissesine sahip olan Meksikalı elektronik perakende zinciri sahibi ve medya devi Ricardo Salinas Pliego'nun, şirketle ilgilendiklerinin işaretini verdiklerini belirtti.

Şirketin Kanada'daki 765 mağazasının ne olacağı bilinmezken, avukat Galardi, Circuit City'nin Kanada'daki birimi için tekliflerin değerlendirilmesinin sürdüğünü ifade etti.

Circuit City'nin 1,8 milyar dolarlık mal mevcudunun tasfiye edileceği, bugün başlayacak tasfiyenin 6-8 hafta sürebileceği belirtildi.

Samuel Wurtzel 1949 yılında kurduğu şirketin, küresel ekonomik kriz nedeniyle tüketimin azalması üzerine nakit pozisyonu kötüleşmiş ve geçen yıl kasım ayında iflas başvurusunda bulunmuş, daha sonra 155 mağazası kapanmıştı.

ABD'de geçen yıl aralık ayında iflas başvurusunda bulunan ve mağazalarını tasfiye etmeye başlayan KB Toys'un yanı sıra marketler zinciri Goody's Family
Clothing ve Gottschalks bu hafta iflas başvurusunda bulunurken, uzmanlar gelecek
aylarda perakende sektöründen daha fazla kötü haberler gelmesini bekliyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!