ÇİB yurtdışı ziyaretleri yapacak

Güncelleme Tarihi:

ÇİB yurtdışı ziyaretleri yapacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 14:18

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), ihracat atağı başlatmak üzere 22 firmayı İran ve Kuveyt'e götürecek.

Haberin Devamı

ÇİB açıklamasına göre, iki yıldır küresel piyasalardaki belirsizlik ve siyasi olumsuzlukların gölgesinde gerileyen çelik ihracatını yeni pazarlarla telafi etmeye odaklanan birlik, ticaret heyetlerine hız verdi.

Ekonomi Bakanlığı'nın Ur-Ge Projesi kapsamında çelik sektöründen 22 firma ve 27 temsilcinin katılımıyla düzenlenecek ilk çelik ticaret heyeti, 15-19 Kasım'da ilk iki gün İran'a ardından da Kuveyt'e gidecek. Üst düzey görüşmelerin planlandığı heyet ziyaret süresince, Türk çelik sektörü temsilcileri İran ve Kuveyt'teki firmalar ile bir araya gelecek. 15-17 Kasım tarihlerinde Tahran'da olacak olan heyet, programına 12. Metalurji Fuarı ziyareti ile başlayacak.

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve Ekonomi Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılacak resmi kurum ziyaretlerinin ardından heyete katılan firma temsilcileri ile İranlı firmalar arasında ikili görüşmeler gerçekleşecek. Heyet, ülkedeki sektörel gelişmeleri de yakından inceleyecek.

Çelik sektörü heyeti 18 Kasım'da başlayacak Kuveyt ziyareti kapsamında ise ülkenin ticaret odasını ziyaret edecek. Türk çelik sektörü temsilcileri Kuveytli meslektaşlarıyla ikili iş görüşmeleri de yapacak.

"TÜRK ÇELİK SEKTÖRÜ İHRACATTA SON İKİ YILDIR BİRÇOK SORUNLA MÜCADELE EDİYOR"
ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci ziyaretlere ilişkin değerlendirmesinde, İran ve Kuveyt'in Türkiye ile güçlü ticari bağları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Her iki ülke de önemli ihracat pazarlarımız arasında yer alıyor. Düzenleyeceğimiz heyet programı ile bu bağları yeni işbirlikleri ve ortaklıklarla kuvvetlendirmek istiyoruz. Türk çelik sektörü ihracatta son iki yıldır birçok sorunla mücadele ediyor. Artık bu sorunlardan kaynaklanan kayıpları telafi etmek ve ihracatta yükselişe geçmek hedefindeyiz.

ÇİB olarak tüm sektör firmalarımızla büyük bir gayret içerisinde çalışıyor, sorunlarımızın çözümü için yeni projeler geliştiriyoruz. Bu kapsamda birlik olarak ticaret heyetlerine hız verdik. İran ve Kuveyt'ten verimli iş birlikleri ile döneceğimize inanıyoruz"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!