Çeyiz yardımı 9 bin TL’ye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Çeyiz yardımı 9 bin TL’ye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2019 08:30

Evlenecekler için getirilen çeyiz hesabında devlet yardımı 9 bin TL’ye çıkarıldı. Yönetmelik değişikliğine göre, artık devlet katkısı hesapta biriken tutarın yüzde 25’ine kadar çıkabilecek, burada üst sınır ise 9 bin TL olacak.

Haberin Devamı

Çeyiz hesabı ve devlet katkısına dair yapılan ve dün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, devlet katkısı artık düzenli ödemesi süresi 36 ile 47 ay olanlar için hesaptaki birikimin yüzde 10’u yine 29’u olacak. Ödenecek tutar için getirilen üst sınır ise 4 bin liradan 6 bin 500 liraya çıkarıldı. Düzenli ödeme süresi 48 ila 59 ay olanlar içinse devlet katkısı yüzde 15 yerine 22 olarak uygulanacak. Bu grupta üst sınır 4 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılacak. Düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar içinse devlet katkısı hesapta biriken tutarın yüzde 25’i olacak. Bu da düne kadar yüzde 20 olarak uygulanıyordu. Bunun için üst sınır ise 5 bin TL yerine 9 bin TL olacak.
Çeyiz hesabından yararlanmak için evlenmemiş, 24 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Devlet katkısından yararlanabilmek için de 3 yıl sistemde kalınması ve ödemelerin düzenli olması gerekiyor. Yasal mevzuata göre, başlangıcından itibaren sisteme ödeme yapanlar ilk kez 2019 yılında çeyiz yardımından yararlanabilecekler. Daha önce basına yansıyan haberlerde, çeyiz hesabı uygulamasına 22 binden fazla kişi katıldığı ve burada biriken paranın da 68 milyon liraya yaklaştığı belirtilmişti. “Çeyiz Hesabı ve Devlet Katkısı” uygulaması kapsamında 15 bankada aktif çeyiz hesabı açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!