'Cesur adımlar atılması için mutabık kaldık’

Güncelleme Tarihi:

Cesur adımlar atılması için mutabık kaldık’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 07:00

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete’ programı kapsamında İstanbul’da sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek ve istikrara kavuşmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Nebati, dün ilk toplantısını gıda sektörü ile yaptı. Nebati Twitter üzerinden, “Politikalarımızın merkezine aldığımız, en temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileri ile bir araya gelerek yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık” değerlendirmesini yaptı.

Nebati’nin sektörlerle görüşmesi gün boyunca devam etti. İkinci toplantısını gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarla yapan Nebati, Twitter hesabından, “Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın temsilcileri ile görüşmelerimize devam ediyoruz. Gıda toptancıları, şeker, yağ, süt ve peynir üreticisi firmalarda faaliyet gösteren iş insanları ile bir görüşme gerçekleştirdik. Enflasyon ataletini kırmanın öneminin bilinci ile fiyatlamalarda olağan dışı artışlara asla müsamaha göstermeyeceğimizi vurguladık” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra gıda perakendecilerinin temsilcileri ile bir araya gelen Nebati, bu toplantının ardından da, “Vergisel düzenlemeler, teşvikler ve sübvansiyonlar ile etkin ve hızlı şekilde gerekli tüm adımları atıyoruz. Ülkemizin ileriye dönük hamlelerinde her daim katkı sunan firmalarımızın, ülkemizin menfaati için atacağı tamamlayıcı nitelikteki adımlar yarının müreffeh Türkiye'si için kilit bir role sahip olacaktır” dedi. Nebati daha sonra da giyim, mobilya, beyaz eşya, küçük ev aletleri temsilcileri ile bir araya geldi.

BAKMADAN GEÇME!