Bursalı Megane yeni yüzüyle şubat sonunda satışa sunuluyor

Güncelleme Tarihi:

Bursalı Megane yeni yüzüyle şubat sonunda satışa sunuluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 00:00

Renault’un Sedan versiyonu Bursa’da üretilen Megane Ailesi’nin tüm modelleri yenilenerek, Fransa’nın Nice şehrinde basına tanıtıldı. Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları Ürün Şefi Ali Gülen, "Yeni Megane, farklı ve dinamik tasarımı, modern ve ince çizimli farları, elden geçirilen tampon ve radyatör ızgarası, yarı saydam stop lambalar, yeni jant ve jant kapaklarıyla zenginleştirildi" dedi.

RENAULT’un Sedan versiyonu Bursa’da üretilen Megane Ailesi’nin tüm modelleri yenilenerek, Fransa’nın Nice şehrinde düzenlenen uluslararası test sürüşüyle basına tanıtıldı. Yeni Megane’ın Hatchback, Sedan, Coupe, Estate, Coupe-Cabriolet ve yüksek performanslı versiyonu Megan Renault Sport modellerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları Ürün Şefi Ali Gülen, yeni Megane’ın daha dinamik bir yapıda olduğunu belirterek, "Yeni Megane, farklı ve dinamik tasarımı, modern ve ince çizimli farları, elden geçirilen tampon ve radyatör ızgarası, yarı saydam stop lambalar, yeni jant ve jant kapaklarıyla zenginleştirildi" dedi.

PARK SENSÖRÜ: Yeni Megane’da farklı renk seçeneklerinin ve aydınlık iç ambiyansların bulunduğunu da belirten Gülen, diğer Megane’lardan farklı olarak yeni Megane’a park sensörünün de eklendiğini kaydetti. Fiyatları henüz açıklanmayan yeni Megane’ın Hatchback, Sedan, Coupe, Estate, Coupe-Cabriolet ve Megane Renault Sport versiyonları, 2006 yılı ortalarına kadar Türkiye pazarına sunulmuş olacak. İlk olarak Türkiye’de üretilen Sedan versiyonu, Şubat ayı sonunda Türk tüketicilerle buluşacak.

EURO 4 STANDARDI: Yeni Megane’da Euro 4 standardına uyumlu hale getirilen motorlar, her zaman daha fazla canlılık ve sürüş keyfi sunuyor. Çalışmalar, özellikle dizel motor tipleri üzerinde yoğunlaştırıldı. Pazarda bir referans oluşturan ve bu segmentte daha önce görülmemiş özellikler sunan yeni 2.0 dCi motorun 150 beygirn versiyonu sunulurken, gücü 130 beygire çıkartılan 1.9 dCi motorda periyodik rejenerasyonlu partikül fitresi kullanılmış. 6 vitesli manuel vites kutusuna ek olarak bu motor, bundan böyle 4 kademeli tek dokunuşlu kumandalı proaktif otomatik şanzıman ile sunuluyor. Yeni Megane ile 1.5 dCi motorun 85 bg ve 105 bg versiyonları da tüketicinin beğenisine sunuluyor. 6 vitesli düz vites kutusu ile birlikte ilk defa Coupe-Cabriolet’de kullanılan bu sonuncu versiyon, sınıfının en iyi güç, tüketim, CO2 emisyonu oranına sahip bulunuyor.

GÜVENLİK SEVİYESİ: Yeni Megane, acil durumlarda sürücüye yardımcı olan çok sayıda sürüş destek sistemine sahip. Tüm versiyonları, elektronik dağıtıcılı , son nesil Bosch 8.0 ABS ve maksimum fren gücünün kullanımını sağlayan acil fren destek sistemi ile donatıldı. Ani ve şiddetli frenleme durumunda flaşörler otomatik olarak yanıyor. Yeni Megane’da ayrıca, donanım seviyesine bağlı olarak önden kayma kontrollü dinamik sürüş kontrolü de mevcut. Bu sistem kayma halinde aracı istenen yörüngeye tekrar sokmak için motor torkunu azaltmak amacıyla motor işletme sistemi üzerinde ve seyir dengesini sağlamak üzere fren sistemi üzerinde etki yapıyor.

F-1 İÇİN ÖZEL SERİ: Renault Formula 1’de elde ettiği şampiyonluğu kutlamak için yeni Megane F1 Team isimli özel bir seri sunuyor. Alp mavisi renkli bu özel koleksiyon modeli, ön çamurlukları, ön ve arka tamponlarında Renault F1 Team logosunu taşıyor. Üzerinde "Markalar Şampiyonu" ibaresi de yer alan bu özel otomobilden sadece 1300 adet üretildi. Yeni Megane F1 Team özel serisi, devre dışı bırakılabilen ESP ve 235/40 R18 Dunlop SportMaxx lastikleri ile donatılan spor şasi ile sunuluyor. Bu şaside viraj geçiş hızını arttıran özel ayarlı arka amortisör ve yay grubu kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!