Bulgaristan Schengen nedeniyle kontrolleri sıkılaştırdı: 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan Schengen nedeniyle kontrolleri sıkılaştırdı: 10 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2024 07:00

Bulgaristan ve Romanya’nın 31 Mart’tan itibaren Avrupa Birliği (AB) içinde serbest dolaşım imkanı sağlayan Schengen bölgesine kısmen katılması için anlaşma sağlandı.

Haberin Devamı

Yaşanan gelişmenin ardından Türkiye’den Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Gümrük Kapısı karşısındaki Bulgar gümrüğü Lesovo’da kontroller sıkılaştırılmaya başlandı. Kontrollerin artmasıyla, Türkiye’den aldıkları yükü Avrupa’ya götürmek için sınır kapısına gelen TIR şoförleri, Hamzabeyli yolu üzerinde 10 kilometreyi bulan kuyruk oluşturdu. Hamzabeyli’de bulunan Gümrük ve Turizm İşletmeleri’ne (GTİ) bağlı TIR Parkı 750 araçla tam kapasite çalışırken, şoförler ise saatlerce kuyrukta beklemekten şikâyet ediyor.

Sınır kapısında TIR’ında saatlerce kuyrukta beklediğini belirten Mesut Seçkin, “Bulgaristan polislerinin işleri çok sıkı ve ağır ağır yapması bu sıraların oluşmasına sebep oluyor. İşleyişin değişmesi gerekiyor” dedi.

NÖBETLEŞE UYKU

Kuyrukta kaçak göçmen sıkıntısı da yaşadıklarını söyleyen Seçkin, “Bu yolda mülteci sıkıntıları oluyor. Araçlarımıza biniyorlar, gümrük halatlarımızı koparıyorlar. Aynı firmadan 3 aracız, şoförün biri uyurken biri nöbette bekliyor. Eğer yapmazsanız gümrüğe geldiğinizde kontrol edildiğinde mührünüz kopuktur, arabanın şase kısmında mülteci vardır. Ya da aracınız bir yerine zarar vermişlerdir” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!