Bu da MInex Partner vurgunu... Bulut madenciliğiyle dolandırıldılar

Güncelleme Tarihi:

Bu da MInex Partner vurgunu... Bulut madenciliğiyle dolandırıldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 07:00

Kripto para dolandırıcılığına yeni bir halka eklendi. Bulut madenciliği üzerine faaliyet yürüten kripto para platformu Minex Partner’e yüksek kazanç umuduyla paralarını yatıran çok sayıda kişi, yatırdıkları paraları çekemeyince savcılıklara ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet yağdırdı.

Haberin Devamı

Minex Partner isimli platform 4 yıl önce İsviçre merkezli kuruldu. Türkiye’de dahil 4 ülkede faaliyet yürüten şirketin yöneticisi İsmail Hassan (32) olarak görünüyor. İngiltere Londra’da da faaliyet yürüten şirket Türkiye’de sosyal medya fenomenleri ile de işbirliği yaptı. İnternette reklam veren platform, yüzde 97 kâr vaadiyle Türkiye’de kısa sürede hatırı sayılır bir yatırımcı kitlesine ulaştı.

ÖNCE KÂR ETTİRDİ

Başlarda paralarını çekerek yüksek kârlar elde eden yatırımcılar 24 Haziran 2022 günü hesaplarındaki paralara ulaşamamaya başladı. Paralarını çekemeyen kişiler, sosyal medyada örgütlenip gruplar kurdu. Platformun reklamında yer alan fenomenlere de ulaşan mağdurlar, onlardan da olumlu bir yanıt alamadı. Yaptıkları girişemlerden sonuç alamayan yatırımcılar ilgili savcılıklara giderek suç duyurusunda bulundular. Savcılığa başvuran yatırımcılar, “Fenomenlere inandık paramızı yatırdık. Şimdi bırakın kârı ana paramızı bile geri alamıyoruz. Minex Partner’in mobil uygulamasından paramızı görebiliyoruz ama işlem yapmaya çalıştığımızda bir sonuç alamıyoruz. Paramızın bize iade edilmesini istiyoruz” dediler. Şu ana kadar 88 kişi savcılığa suç duyurusunda bulunurken, 250 kişi de CİMER’e başvurdu.

SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Minex Partner kullanıcılarından Ersen Şener de, “Sosyal medyada Minex Partner’in reklamlarını görüyordum, fenomenler de tanıtımını yapıyordu. Ben de onlara güvendim. Önce düşük miktarda yatırım yaptım, vadesi dolunca tüm paramı çektim. Sorunsuz işlem yapabildiğim için güvenim arttı. Daha sonra 5 bin 390 dolar yatırdım. En son 15 Haziran’da mobil uygulamadan işlem yaptım artık yapamıyorum. Sistemin çalışmadığından haberi olmayan insanlar var. Mağdurlar olarak açtığımız gruplara gelip ‘işlem yapamıyorum paramızı nasıl kurtarabilir’ diyorlar. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. İçerde 350 bin dolar parası kalanlar var. Ev kirasını ve kredilerini ödeyemeyen insanlar var. Çoğu kullanıcı utandığından konuşmak istemiyor. Şu anda savcılığa başvurmuş 88 arkadaşımız var. Her geçen gün bu sayı artıyor” dedi.

Haberin Devamı

Bu da MInex Partner vurgunu... Bulut madenciliğiyle dolandırıldılar

Haberin Devamı

‘YATIRIMCILAR DİKKAT ETMELİ’

Avukat Üsame Ceran, “Bazı kripto para borsalarının Türkiye’de bir şubesi bulunmuyor veya Türk bankaları üzerinden işlem yapılmıyor. Bu gibi durumlar bir mağduriyet olduğunda açılan davaların maliyetinin artmasına ve dava süresinin uzamasına yol açıyor. Dava açıldığında ise çoğu zaman muhatap bulunması konusunda sorun yaşandığı için olumlu sonuçlanamıyor. Yatırımcılar kripto para ve madencilik platformlarında bu koşulların sağlandığına dikkat etmeliler” bilgisini verdi.

BULUT MADENCİLİĞİ NEDİR?

Bulut madenciliği, yatırımcıların bilgisayar donanımı yönetmesine gerek kalmadan, maden teçhizatı kiralayarak, kişi veya platform aracılığıyla uzaktan kripto para birimlerini çıkarması olarak biliniyor. Teknik anlamda daha az yeterlilikle yapılabilen ve yüksek getiri sunduğu iddialarıyla sıkça dolandırıcılıkla anılan bulut madenciliğinde işlemler, bulut üzerinden yapılıyor. Süreç, bulut madenciliği hizmeti sunan platformlar aracılığıyla ilerlediği için araç edinme gerekliliği, arızalar, bakım ve fatura konusundaki soru işaretleri de ortadan kaldırılmış oluyor.

 

BAKMADAN GEÇME!