British Airways ve KLM birleşmeye hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

British Airways ve KLM birleşmeye hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVRUPA'nın iki büyük havayolu kuruluşu British Airways ile Hollandalı KLM'in birleşmek için görüşme yaptıkları iddia edildi. İki şirketi birleşmeye zorlayan gelişme ise, işbirliği yaptıkları iki ABD'li havayolu şirketin de evlenmeye hazırlanması.

AMERİKAN Wall Steet Journal'in iddiasına göre, İngiliz havayolları British Airways (BA) ile Hollanda havayolu kuruluşu KLM arasında ‘muhtemel bir birleşme için ön görüşmeler’ başladı.

Wall Steet Journal'e göre, iki dev Avrupa şirketini görüşmelere iten sebep Amerikalı partnerlerinin de birleşmek üzere oluşu. KLM'in Amerikalı partneri Northwest, British Airways'in partneri American Airlines'ı satın almaya hazırlanıyor. Partnerlerinin birleşerek güçlenmesi, Avrupa'nın iki büyük havayolu şirketini de birleşmeye zorluyor.

KLM ve British Airways'in Amerikalı iki partneri American Airlines ile Nortwest'in birleşmesiyle ilgili haberler ilk olarak ABD'de yerel bir televizyon kanalında yeraldı. American Airlines ABD'nin 2'nci, Northwest ise 4'ncü büyük havayolu şirketi durumunda bulunuyor.

BAŞKANLAR BULUŞTU

Haberde iki devin başkanları Don Carty (AA) ve John Dusburg'un (Northwest) biraraya geldiklerini ve birleşme konusunda ilerleme kaydedildiği iddia edildi.

Northwest geçtiğimiz yıl bir diğer Amerikan devi olan Continental Airlines'ın yüzde 14 hissesini satın almış, ancak Amerikan yönetimi bu alışverişe yeşil ışık yakmamıştı. British Airways ile KLM'in birleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanırsa, toplam 423 uçak kapasiteli dev bir uçak filosu doğacak.

BA ve KLM'nin nesi var?

BA KLM

Uçak sayısı 308 115

Uçtuğu ülke sayısı 103 75

Çalışan sayısı 58.200 26.811

Yolcu (yıl/milyon) 38.2 14.7

Kargo (yıl/ton) 721.000 621.000

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!