Brisa ve Enerjisa’dan dev işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Brisa ve Enerjisa’dan dev işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2023 07:00

Brisa, fabrikalarında kullanmak üzere, Enerjisa ile enerji performans sözleşmesi imzaladı.

Haberin Devamı

Uygulamaların toplamda 2.4 milyar TL’lik tasarruf sağlaması bekleniyor. Brisa’nın bu yatırımı ile sağlanacak yıllık tasarruf dört kişilik 6 bin 666 hanenin yıllık ısınma ihtiyacına, 458 hanenin ise yıllık su ihtiyacına denk geliyor.

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar ve Brisa CEO’su Haluk Kürkçü’nün bir araya gelerek imzaladığı anlaşma ile, Brisa’nın İzmit ve Aksaray fabrikalarının doğal gaz ve su tüketimleri azalması, enerji verimliliği sağlanması ve ve sürdürülebilirlik hedeflerine katkı verilmesi hedefleniyor.

İşimin Enerjisi çatısı altında, 2022 yılında başlanan ve 2023 yılında devreye alınacak olan yenilenebilir enerji ve verimlilik projeleriyle 68 bin tonun üzerinde karbon salımının önleneceğini belirten Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Her geçen gün artan enerji ihtiyacı, gerek enerji verimliliği gerekse enerji tasarrufunu bir zorunluluk haline getirdi. Enerjinin bu derece ön plana çıktığı bir noktada enerji verimliliğinin sağlanması, enerji üretimi - iletimi ve tüketimi alanında yapılacak çalışmaların bir bütün olarak ele alınmasını gerektirmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!