Boya devine Japon ortak

Güncelleme Tarihi:

Boya devine Japon  ortak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 20:30

POLİSAN Holding, Polisan Boya’nın yüzde 50 hissesinin Japon Kansai Paint’e satışı için görüşmelere başladı.

Haberin Devamı

Boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik olmak üzere altı farklı alanda faaliyet gösteren Polisan Holding; boya sektöründeki iştiraki Polisan Boya AŞ ile dünyanın ilk 10, Japonya’nın da lider boya üreticilerinden Kansai Paint Co. Ltd. ile ortaklık için görüşmelere başladığını duyurdu.

31 YILLIK ŞİRKET

Polisan Boya’dan yapılan açıklamada, söz konusu ortaklık planıyla şirketin büyümesi ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer almasının hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada, “Devam eden süreçle ilgili gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı” belirtildi. 1985 yılında kurulan Polisan Boya, Avrupa’nın 3. büyük pazarı olan Türkiye boya sanayindeki dekoratif segmentin önde gelen üreticileri arasında yer alıyor.

Polisan Boya inşaat boyaları, ısı ve su yalıtım sistemleri, satış ve imalatının yanı sıra, yardımcı ürün alanında faaliyet gösteriyor. Polisan ayrıca, gelişmekte olan mobilya, marin, ve sanayi gruplarına da yatırım yapıyor. Polisan Boya, 2008 yılında tescillediği “Home Cosmetics” kavramı ile dünyaya “Ev Kozmetiği” konseptini de sunuyor. Polisan Holding ise, 2015 yılında 906.4 milyon TL ciro ve 128.3 milyon TL kâr elde etmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!