Bor satışında rekor

Güncelleme Tarihi:

Bor satışında rekor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2022 07:00

Eti Maden kendi rekorunu kırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Eti Maden yüzde 95 kapasiteyle çalışarak, 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışı yaparak, ülkemize 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağlamıştır. Eti Maden, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında da bu rakamları da aşacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde 2'ncisi düzenlenen 'Bor Çalıştayı'na katılan Dönmez, Türkiye'nin bor üretiminde ve ihracatında lider bir ülke olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Sadece üretmek ve ihraç etmek bir ürün için yeterli mi? Elbette değil. Ürünü zenginleştiren, ona değer katan, onu diğerlerinden ayıran en önemli şey aslında üretim öncesinde Ar-Ge ile inovasyonla başlıyor. Eti Maden'e son yıllarda biçtiğimiz ‘teknolojik odaklı dönüşüm’ rolünün altında da bu gerçek yatıyor. Bor cevherini bor karbüre, ferrobora, lityuma dönüştüren şey bu alanda belirlediğimiz değişim ve dönüşüm hedefidir. Aslında sadece bor da değil, enerjide ve diğer bütün alanlarda Türkiye, artık teknolojiyi tüketen değil, üreten ülke olma sınıfına geçiyor. Dünyadaki rekabet bir zamanlar daha fazla üretim üzerindeydi, şimdi ise teknoloji geliştirme üzerine.”

Haberin Devamı

YENİ ADRES TÜRKİYE

Dünyanın bugün her zamankinden daha fazla krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden Dönmez, “Bu durumu çözecek en önemli faktör akıllı ve sorumlu üretim anlayışıdır. Bu nedenle yerli ve milli teknolojiyi üretmek, geliştirmek ve ihraç etmek zorundayız. Türkiye Yüzyılı, madenciliğin yüzyılı olacak. Türkiye Yüzyılı, bor'un ve bor teknolojilerinin yüzyılı olacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!