Bodrum’da yabancı turist sayısı arttı

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’da yabancı turist sayısı arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2023 07:00

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde seçimler nedeniyle yerli turist rezervasyonlarını durdurdu, yabancı turist sayısı ise yüzde 14 arttı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 28 Mayıs'taki seçimin ardından yerli ve yabancı turistin yükselişe geçeceğini belirterek, "Bu dönemde biraz geride olsak bile gelecek aylarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından Bodrum'da, Cumhurbaşkanı seçimlerinin 2'nci tura kalmasıyla yerel turistte daralma oldu. Yabancı turist sayısı, geçen yılın mayıs ayına göre yüzde 14 arttı. 28 Mayıs'taki seçimin ardından iç ve dış pazarın yükselişe geçeceğini belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "Geçen sene beş kıtada 14 ülkenin seçimleri oldu. Turizme yansımaları iyiydi. Yabancı turistler fiyat uygunluğunu göze alınca Mısır gibi ülkeleri tercih ediyor. Bu dönemde biraz geride olsak bile gelecek aylarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum" dedi.

SEÇİM ETKİSİ

Bodrum'da her bütçeye uygun tatil fırsatının olduğunu söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin ise iç pazarda seçimlerin ikinci tura kalmasından dolayı rezervasyonların durduğunu belirtti. Sezonun özellikle yerli turist açısından haziranda canlanmasını beklediklerini anlatan Şahin, “Bodrum'da diğer bölgelere göre çeşitlilik çok yüksektir. Bodrum'da kişi başı 1000 liradan da tatil imkânınız var, 1000 Euro’ya da" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!