BM’den ‘verimsiz toprak’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

BM’den ‘verimsiz toprak’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 07:00

Birleşmiş Milletler’in (BM) geçtiğimiz günlerde ikinci baskısını yayınladığı ‘Global Land Outlook’ (Küresel Arazi Görünümü) raporuna göre, tüketim alışkanlıkları, artan nüfus, küresel tedarik zincirleri nedeniyle dünyadaki toplam arazinin yüzde 20 ila 40’ının zarar gördüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Bu nedenle dünya nüfusunun yaklaşık yarısının yaşamının ve geçim kaynaklarının önemli ölçüde risk altında olduğu kaydedildi. Raporda, hiçbir adım atılmaması halinde 2050 yılına kadar 16 milyon kilometrekarelik, Güney Amerika büyüklüğünde bir alanın daha zarar görebileceği ifade edildi. 2050 yılına kadar nüfusun yarısından fazlasının ve küresel tahıl üretiminin yaklaşık yüzde 50’sinin şiddetli su kıtlığına maruz kalacağı tahmin edildiği vurgulanan raporda, su kıtlığı nedeniyle 2050 yılına kadar ekonomik büyümenin ise yüzde 6’ya kadar düşmesinin beklendiği aktarıldı.

BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Genel Sekreteri Ibrahim Thiaw ise kaynakları korumak ve eski haline getirmek için küresel bir çaba gerektiğine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!