‘Bize tebliğ edilen bir kayyum kararı yok’

Güncelleme Tarihi:

‘Bize tebliğ edilen bir kayyum kararı yok’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2023 07:00

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, dün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Toplantıda; TÜGİAD’a kayyum atandı şeklinde basında yer alan bazı haberlere yönelik bir soru üzerine Gürkan Yıldırım, “Bize tebliğ edilen bir karar yok. Hukukçu arkadaşlarımız ilgileniyor. Derneğimizden haklı gerekçelerle ihraç edilen 5-6 kişinin açtığı bir dava sürüyor. Yasal süreç devam ederken bir açıklama yapmamız doğru olmaz. Biz hukuka saygılıyız. Bu derneğe önceden hizmet etmiş insanların derneğimizin adını karalamaya yönelik bu tür işlere girmesini doğru bulmuyoruz. Umarım yanlışlarından dönerler. Yönetim görevinin başındadır” ifadelerini kullandı.

GENÇ İSTİHDAMI KORUNMALI

Nisan ayında yapılan genel kurulda TÜGİAD başkanlığına seçilen Yıldırım, konuşmasında genç istihdamına da dikkat çekti. İstihdam verileri açıklandığı zaman gözlerinin sürekli genç işsizliğinde olduğunu anlatan Yıldırım, “Genç istihdamını korumak en önemli önceliklerimizden olmalı. Gençlerimiz geleceklerini kendi ülkesinde planlamalı” diye konuştu. TÜGİAD’ın bine yakın üyesi, yarattığı 400 binin üzerinde istihdam, yurt içi ve yurt dışı ticaret hacmi ile Türkiye Gayrı Safi Milli Hasılası’nın yüzde 10’luk kısmını temsil ettiğine değinen Başkan Yıldırım, üyelerinin dünya çapında 100’ü aşkın ülkeye yaptıkları 24 milyar dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

‘Bize tebliğ edilen bir kayyum kararı yok’

Gürkan Yıldırım

ÇARKLAR SÜREKLİ DÖNMELİ

Gürkan Yıldırım, genç iş insanları olarak, fiyat istikrarının öneminin farkında olduklarını belirterek, “Enflasyonu makul bir seviyeye indirmek gerektiği konusunda iş dünyası olarak üzerine düşen görevleri yerine getirmeye de hazırız. Ancak bir yandan artan maliyetler, bir yandan finansmana erişim problemi ve bununla birlikte finansman maliyetleri konusunu acil çözülmesi gereken konu başlıkları olarak değerlendiriyoruz. Zira çarkların dönmeye devam etmesi de en az fiyat istikrarı kadar önemli” diye konuştu

BAKMADAN GEÇME!