Bitcoin’de dalgalanma sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin’de dalgalanma sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2024 07:00

10 Ocak’ta SEC’in Bitcoin fiyatını doğrudan takip eden borsa yatırım fonlarını onaylamasının ardından başlayan yükseliş kısa sürdü. Bitcoin dün Aralık 2023’ten bu yana ilk kez 39.000 doların altını gördü. Gün içinde tekrar bu seviyenin üzerine çıksa da uzmanlar yeni direnç noktalarının 38.000 ve 33.000 dolar olacağını belirtiyor. 

Haberin Devamı

Kripto para birimi Bitcoin, yaklaşık yüzde 5 değer kaybederek dün sabah saatlerinde geçen yılın aralık ayından bu yana ilk kez 39 bin doların altını gördü.

Bitcoin, spekülatörlerin ürünlerin potansiyel etkisi konusunda daha temkinli davranmasıyla, ilk spot Borsa yatırım fonlarının 11 Ocak’ta işlem görmeye başlamasından beri yüzde 20’nin üzerinde düştü.

Birkaç hafta önce Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin spot ETF’sini (borsa yatırım fonları) onaylayarak kripto para birimini yeni yatırımcılar tarafından erişilebilir hale getireceği beklentisiyle yükselişe geçmişti. 10 Ocak’ta SEC, Bitcoin fiyatını doğrudan takip eden borsa yatırım fonlarını onaylamıştı. Bu da kurumsal ve özel yatırımcıların kripto piyasasına girişini kolaylaştırmıştı.

Haberin Devamı

Kripto borsası Bitfinex’teki analistler yayınladıkları bir notta, “Düşüş eğilimi sebebiyle, Bitcoin için destek sağlayabilecek bir sonraki önemli fiyat seviyelerinin 38 bin ila 36 bin dolar arasında olacağı tahmin ediliyor” ifadelerini kullandılar.

HAREKETİN NEDENLERİ

CoinTR Araştırma Departmanı uzmanlarına göre ETF onayları sonrasında Grayscale’in yoğun satışları, madencilerin 10.600 BTC satışa çıkartmaları ve FTX’in 1 milyar dolar üzeri satışının etkisiyle, Bitcoin fiyatı 38.500 dolara kadar geriledi. FTX’in elinde Bitcoin kalmadığı düşüncesinin yarattığı alım etkisiyle fiyatlar tekrar 40.000 doların üzerine çıktı. 40.298 dolar direncinin üzerinde hacimli bir kapanış yapması durumunda 42.900 seviyesini test etme potansiyeli bulunuyor. Analistler bu noktada günlük çekilmelere dikkat edilmesinde fayda olduğu görüşünde. 38.000 dolar seviyesinin aşağı yönlü kırılması durumunda 33.000 dolar seviyesine doğru bir düzeltmenin söz konusu olabileceğini belirtiyorlar.

CoinTR Araştırma uzmanları, “Bitcoin’de 48.000 dolardan başlayan düzeltme sonrası piyasanın özellikle dikkate aldığı iki kritik seviye var. Bunlar 38.000 dolar ve 33.000 dolar düzeyleri. Düzeltmenin bu seviyelerden birinden dönmesi öngörülüyor. Ayrıca, önümüzdeki nisan veya mayıs ayında Bitcoin madenci ödüllerinin yarılanması, yani halving yapılacak. Geçmiş yarılanmalara bakıldığında, yarılanmalardan sonra boğa piyasasının başladığını görüyoruz. Bu da Bitcoin’de yeni zirvelere işaret eder” yorumunu yaptılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!