Bir ÅŸirketine ortak geldi, diÄŸerinin satışından vazgeçildi

Güncelleme Tarihi:

Bir şirketine ortak geldi, diğerinin satışından vazgeçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2011 15:32

Akkök Grubu'nun kimya sektöründeki şirketi Aksa Karbon Elyaf'ın yüzde 50 hissesi Dow Europe Holding'e devredilirken, enerji sektöründeki şirketi Akenerji'nin satışından ise vazgeçildi.

Haberin Devamı

Akkök Grubu'ndan bugün iki ÅŸirketi ile ilgili önemli haberler geldi. Â
       Â
Aksa Akrilik Kimya Sanayi'nin Dow Europe  Holding B.V. ile Aksa Karbon Elyaf'ın yüzde 50 hissesinin devri konusunda  ortaklık anlaşması imzalayacağını duyuruldu.

Açıklamada, şirket değerinin 275 milyon dolar, toplam hisse değerinin 185 milyon dolar  olarak belirlendiği kaydedildi.

AKENERJÄ°'DE SATIÅž Ä°PTAL

Öte yandan Akkök Grubu ile Çek CEZ’in ortak olduğu Akenerji’de 10 aydır devam eden satış sürecinin, tekliflerin beklentileri karşılamaması nedeni ile sonlandırılmasına karar verildiği açıklandı.

Akenerji'den yapılan yazılı açıklamada, Akenerji’de satış sürecinin, global piyasalardaki ekonomik çalkantılar ve enerji sektöründeki cari piyasa şartları göz önünde bulundurularak sonlandırıldığı belirtildi. Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, yaptığı açıklamada, satış sürecinde birçok yerli ve yabancı şirketle gerçekleştirilen görüşmelerde, Akenerji’yi sahip olduğu insan kaynağı, itibarı ve marka değeri açısından daha iyiye taşıyabilecek bir seçenek oluşmadığı için, şu aşamada satış sürecinin sonlandırılmasına karar verildiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!