Beyaz ette Çin fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz ette Çin fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 07:00

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Müjdat Sezer, Çin’in dünyada tavuk eti sektöründe en fazla ithalat yapan ülkelerin başında geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü ihracatı ilk altı ayda yüzde 34 artışla 2 milyar 52 milyon dolara yükseldi. İlk altı ayda en çok ihraç edilen ilk üç ürün, tavuk eti, süt kreması ve levrek oldu. Tavuk eti ihracatı yüzde 54 artışla 161 milyon dolardan 248 milyon dolara, süt kreması ihracatı yüzde 86 artışla 133 milyon dolara, levrek yüzde 17 artışla 131 milyon dolara ulaştı.

Çin’in dünyada tavuk eti sektöründe en fazla ithalat yapan ülkelerin başında geldiğini kaydeden İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Müjdat Sezer, hedef pazar olan Çin’e yönelik Ticaret ve Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüttükleri çalışmalardan sonuç alındığını ve pazarın Türkiye’ye açıldığını aktardı. Sezer ayrıca firmaların, Çin’e ihracat yamak için başvurularını ilettiğini, fakat Çinli heyetlerin yapacağı tesis ziyaretlerinin pandemi koşulları ve seyahat kısıtlamaları sebebiyle ertelendiğini belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!