BES katılımcısına uygun kredi imkânı

Güncelleme Tarihi:

BES katılımcısına uygun kredi imkânı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2023 07:00

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, BES katılımcılarının, sözleşmelerini, alacağın devri sözleşmesi ile bankalara devretmelerine imkân tanıyan yeni düzenleme hakkında açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Benli, “Artık katılımcılar sözleşmelerini sonlandırmak yerine, BES birikimlerini teminat olarak göstererek uygun koşullarla kredi çekebilecekler. Sistemden ayrılmadan finansal ihtiyaçlarını karşılayarak, başta devlet katkısı olmak üzere sistemin sunduğu avantajlardan yararlanarak, sistemde daha uzun süre kalacaklar” dedi.

Atilla Benli, BES’in, orta ve uzun vadede kazanım sağlayan bir sistem olduğuna değinerek, şunları söyledi: “Ancak özellikle kısa süreli finansman ihtiyaçları, BES katılımcılarını, sistemdeki birikimlerini kullanmak ve sözleşmelerini sonlandırmak zorunda bırakabiliyordu. Bizim de önerimiz; BES’in uzun vadeli, emekliliğe dönük tasarruf yapısının korunması için birikimlerinin teminat gösterilerek kısa süreli finansman ihtiyaçları için uygun koşullarda kredi temin edilmesi, böylece sözleşmelerin devam ettirilmesiydi. SEDDK’nın yaptığı değişiklik, bunu sağlayabilecek bir hamledir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!