Berlin’de teknoloji şovu başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Berlin’de teknoloji şovu başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 07:00

Yaklaşık 100 yıldır düzenlenen ve dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarları arasında yer alan IFA Berlin, bu yıl 1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yanından gelecek katılımcılarla en inovatif ürünlerin sergileneceği fuara bu yıl, 48 farklı ülkeden 2 bin 59 müşterinin katılması bekleniyor. 144 ülkeden gelecek ziyaretçilerin ise 180 bine ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu yıl IFA’da ilk kez kurulan ‘Sürdürülebilirlik Köyü’ ile sürdürülebilirlik teması öne çıkarken, Liderler Zirvesi’nde yenilikçi yaklaşımların konuşulacağı ve Robotlar Evinde ise farklı robotların ziyaretçilere sergileneceği kaydediliyor.

‘IFA ALMANYA’NIN ÖNEMLİ PARÇASI’

Geçtiğimiz yıl ticari ziyaretçilerin yüzde 90’ının tekrar fuara katıldığı etkinliğe bölgesel anlamda katılım yüzde 68 ile en fazla Avrupa ve İngiltere’den olurken; yüzde 18’i Asya ülkelerinden, yüzde 10’u ise Amerika’daki ülkelerden olmuştu. IFA Management Genel Müdürü Oliver Merlin yaptığı değerlendirmede, “Böyle bir fuarın başında olmak hem ayrıcalık hem de bir sorumluluk. Almanya için IFA’nın ne kadar önemli olduğun görünce hayrete düşüyorum. Bu onların çocukluklarının bir parçası. Ayrıca IFA, tüketici teknolojisi ve ev aletleri konusunda dünyanın en önemli fuarı. Satıcılar, alıcılar, üreticiler ve perakendeciler ciddi işler yapmak için bu fuara geliyor” dedi.

Haberin Devamı

LİDERLER ZİRVESİ

IFA’da startup’lar için de özel bir etkinlik düzenlenirken; IFA Next çatısı altında planlanan programa dünyanın dört bir yanından 400’den fazla startup’ın katılımı bekleniyor. Bu yıl fuarda öne çıkarılması gereken noktalardan birinin ‘Liderler Zirvesi’ olduğunu söyleyen Merlin, “Bahsetmeye değer çok şey var ancak henüz bahsetmediğimiz 2 nokta çok önemli. Birincisi Liderler Zirvesi. İki tam gün boyunca sürecek bu programda teknoloji dünyasından inovatif fikirler paylaşılacak. Diğeri ise House of Robots (Robotlar Evi). Bu, dünyanın dört bir yanından önde gelen robotik tedarikçilerinin yer alacağı yepyeni bir deneyim olacak. Burada ziyaretçilere farklı robotları deneyimleme ve etkileşime geçme şansı sunulacak” bilgisini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!