Bayram turizmde tempoyu arttırdı

Güncelleme Tarihi:

Bayram turizmde tempoyu arttırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 07:00

Dokuz günlük bayram tatilini değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Kurban Bayramı tatili Türkiye genelinde çok yoğun geçti. Sürenin birleştirilip uzaması yoğunluğun sağlanmasında çok etkili oldu. Herkesin, esnafın da mutlu olduğunu düşünüyorum. Turizm sezonu da iyi geçiyor. Sezon sonuna kadar hem yerli hem yabancı olarak yoğun bir turizm sezonu yaşayacağız gibi görünüyor” dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önceki gün Antalya’nın Kemer ilçesinde, geçen sene açılan Kemer Çamyuva Halk Plajı’nda muhtarlarla bir araya geldi. Burada yaptığı değerlendirmede, bugün itibarıyla sona eren 9 günlük tatil dönemini değerlendiren Bakan Ersoy, oldukça yoğun bir dönemin geride kaldığını belirterek, “Kurban Bayramı tatili Türkiye genelinde çok yoğun geçti. Sürenin birleştirilip uzaması yoğunluğun sağlanmasında çok etkili oldu. Herkesin, esnafın mutlu olduğunu düşünüyorum. Turizm sezonu da iyi geçiyor. İnşallah sezon sonuna kadar hem yerli, hem yabancı olarak yoğun bir turizm sezonu yaşayacağız gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

KARAVAN ÇALIŞMALARI

Kemer’deki ziyaret kapsamında Bakan Ersoy’a AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu eşlik etti. Burada muhtarların talep ve istekleri dinlendi. Muhtarların karavanlar hakkındaki şikâyeti üzerine Bakan Ersoy, bakanlığın yaptığı plajlarda karavan noktaları oluşturmak için çalışma yaptıklarını söyledi. Turizm bölgelerine yeni nesil arıtma tesisleri yaptıklarını da söyleyen Ersoy, Kemer’e de bir arıtma tesisi yapmak için çalıştıklarını belirtti. Ersoy, “Son 3 yıldır, Türkiye’nin birçok noktasında ücretsiz 5 yıldızlı halk plajları açıyoruz. Plajlar olumlu karşılandı. Bu sene Kemer bölgesinde 3’üncüsünü açtık. Kemer bölgesinde muhtar kardeşlerimiz de toplanıp teşekkür etmek istemişler. Biz de onlara teşekkür ediyoruz. Bu tarz eylemler hem bakanlığımızı hem de çalışanlarımızı motive ediyor” dedi.

Haberin Devamı

YENİ ÜCRETSİZ PLAJLAR YOLDA

Bakanlık tarafından açılan halk plajlarının başarılı olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, “Gelmişken vekillerimizle beraber muhtarlarımızın sorunlarını dinledik. Acil çözülmesi gereken sorunları vardı, notlarımızı aldık. Halk plajları çok başarılı gidiyor. İnşallah Türkiye’nin birçok noktasına yayılacak. Bu ay sonuna kadar 10’uncusunu Lara’da açacağız. Antalya’da da önümüzdeki sene 1-2 tane daha açacağız. İnşallah sayılarını artıracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

İLK 6 AYDA HEDEF 19 MİLYON TURİST

Bakan Ersoy, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye’nin bu sene turizmde minimum yüzde 40 büyüme beklediğini hatırlatmış ve ilk 6 ay itibarıyla 19 milyon turist rakamının yakalanacağını kaydetmişti. Bu arada Türkiye, 2022 yılında turist sayısında 42 milyon kişiye, gelir bakımından ise 35 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor.

EN BÜYÜK YATIRIM TURİZM SEKTÖRÜNE

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayıs ayında 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, mayısta en yüksek tutarlı teşvik belgesinin turizme yönelik yatırımlara verildiği görüldü. Buna göre, en yüksek teşvik belgesi 1 milyar 969 milyon TL ile Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş.’nin yatırımı için düzenlendi. Şirket, Antalya’da 5 yıldızlı otel, golf tesisi ve kongre merkezi yapacak. Öte yandan, Band Turizm ve Ticaret A.Ş. de Aydın’ın Didim ilçesindeki 4 yıldızlı otel yatırımı için 1 milyar 600 milyon TL’lik yatırım teşvik belgesi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!