‘Bayram ikramiyesi için çalışma hazırlığı’

Güncelleme Tarihi:

‘Bayram ikramiyesi için çalışma hazırlığı’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2024 07:00

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, halen 2 bin lira olarak ödenen emekli bayram ikramiyeleri için adım atmaya hazır olduklarını söyledi. Işıkhan, “Biz hükümet olarak da bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede de başlayabiliriz bu çerçevede” diye konuştu.

Haberin Devamı

NTV yayınında soruları yanıtlayan Işıkhan iki bayram için emekli ikramiyesi olarak 4 bin lira ödendiğini belirtti. Işıkhan, “Biz de Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’le görüşeceğiz. Ve gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup ondan sonra da talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları ve adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

950 BİN EYT’Lİ TEKRAR İŞ HAYATINDA

EYT kapsamında emekli olanlarla ilgili de bilgi veren Işıkhan şunları söyledi:

“EYT kapsamındaki düzenlemeden faydalanan kişi sayısı yaklaşık 2 milyon. Son verilerde de yaklaşık 950 bin dolayında EYT’den emekli olan vatandaşımızın çalışmaya başladığını, tekrar çalışma hayatına döndüğünü söyleyebiliriz. Yani emeklilerimizin yaklaşık yarısının da tekrar çalışma hayatına döndüğünü söyleyebiliriz. Tabii ki EYT’de bu süreç devam ediyor. Emekli sayımız şu an 16 milyon, 2024 yılının sonunda 16 milyon 400 bine yakın emeklimizin olmasını öngörüyoruz, tahmin ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!