Bakanlıktan paket tur ve konaklama uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan paket tur ve konaklama uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 07:00

Ticaret Bakanlığı tüketicilerin paket tur ve konaklamalarında dikkat etmesi gerekenlerle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada özellikle tüketicilerin sıkça tercih ettiği otel ve turizm tesislerine ait internet sitelerinin fotoğraf ve isimlerinin kopyalanarak e-posta ve kısa mesaj üzerinden cazip tekliflerle sunulduğuna dikkat çekildi. “Tüketiciler bu yolla internet üzerinden mağdur ediliyor” denilen uyarıda tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması adına dikkat edilmesi gereken hususlar belirtildi.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanlığı bu hususları şöyle sıraladı:

* Sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen teklifin içeriğinde yer alan tesis resimlerinin kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğu sorgulanmalı. Bu tesislerin kamu kurum ve kuruluşları nezdinde kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmeli. Seyahat acentalarının ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığını, turizm tesislerinin kaç yıldız sahibi olduğu www.kulturturizm.gov.tr ve www.tursab.org.tr adreslerinden sorgulanabilir.

* Paket tur rezervasyonlarında turun başlamasından en az 30 gün önce yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirilmek kaydıyla tüketicilerin paket tur sözleşmesini feshetme ve ödenmesi zorunlu vergi gibi yasal yükümlülükler dışındaki paket tur bedelini herhangi bir kesinti yapılmaksızın iade alma hakkı bulunuyor.

Haberin Devamı

* Fesih bildiriminin paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala yapılması durumunda tur sözleşmesinde belirtilmek şartıyla belirli bir tutar veya oranda kesinti yapılabilir.

* Paket tur düzenleyicisi sözleşmenin hiç veya gereği gibi ifade edilmemesi nedeniyle tüketicinin uğradığı her türlü zarardan sorumludur. Boşa harcanan tatil zamanı için de uygun bir tazminat talep edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!