Bakanlıktan beş yıldızlı halk plajı atağı

Güncelleme Tarihi:

Bakanlıktan beş yıldızlı halk plajı atağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2023 07:00

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, ücretsiz beş yıldızlı halk plajı hedefleri doğrultusunda çalışmalarına hız verdi.

Haberin Devamı

Yeni planlamalar kapsamında, ülke genelinde 35 adet 5 yıldızlı halk plajı hayata geçirilecek, şezlong sayısı da yaklaşık 30 bine ulaşacak.

Akdeniz’de dokuz, Ege Bölgesi’nde beş ücretsiz halk plajını hizmete sunan bakanlık, Antalya’da 2 bin 600 şezlong kapasitesiyle önümüzdeki günlerde vatandaşlarla buluşturacağı Küçük Çaltıcak Ücretsiz Halk Plajı ile bugüne kadar toplam 15 plajın açılışını yapmış olacak.

Bakanlıktan beş yıldızlı halk plajı atağı

ILICA, TEKİROVA, YALIKAVAK

Bakanlık Manavgat Ilıca ile Kemer Tekirova ve Bodrum Yalıkavak Ücretsiz Halk Plajları’nda da proje çalışmalarına başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bugüne kadar Antalya’da Belek, Kemer-Çamyuva ve Çifteçeşmeler (Erez Burnu) ile Kadriye ve Manavgat, Muratpaşa-Lara ve Bahçecik Ücretsiz Halk Plajları’nı hizmete sundu.

Haberin Devamı

Muğla’da Bodrum-İçmeler, Marmaris-İçmeler, Türkbükü ve Torba Ücretsiz Halk Plajları’nı ziyaretçileriyle buluşturan bakanlık, İzmir Pırlanta Ücretsiz Halk Plajı’nın ise 2019 yılında açılışını yaptı. Bu plajlarda ortalama 100 bin kişi ağırlandığı açıklandı.

PLAJLARDA AİLE LOCALARI

Bakanlığın engelli ve doğa dostu plajlarında aile localarından dinlenme teraslarına, yöresel ürünler pazarından bebek bakım üniteleri ve çocuk parklarına, bisiklet ve yürüyüş yollarından aromatik peyzaj düzenlemelerine kadar pek çok ayrıntı hizmete sunuluyor.

BAKMADAN GEÇME!