Babacan 'Altın Kalem' ödül gecesinde konuştu

Güncelleme Tarihi:

Babacan Altın Kalem ödül gecesinde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2009 22:06

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ekonomisinin güven unsurunu kazanarak başarılar elde ettiğini belirterek, “Bundan sonraki dönemde de yine ekonomi alanındaki başarıların temel faktörü güven olmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) kuruluşunun 22. yıl dönümü nedeniyle Rixos Otelde etkinlik düzenlendi.

EMD'nin “Ekonomi Muhabirleri Derneği Altın Kalem Ekonomi Basını Başarı Ödülleri”nin de sahiplerine verildiği geceye, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, ATO Başkanı Sinan Aygün, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Ayrıca, geceye, Türkiye'deki temasları kapsamında bugün Ankara'ya gelen Avrupa Gazeteciler Birliği (Association of European Journalists -AEJ) Yürütme Kurulu üyelerinden oluşan Avrupalı gazeteciler de katıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan, gecede yaptığı konuşmada, dernek üyelerinin ve gazetecilerin ekonomi dünyasına çok önemli katkılar verdiğini belirtti. Gazetecilerin hem halka, hem de dünya genelinde Türkiye'yi takip edenlere ekonomideki gelişmeleri aktardıklarını söyledi.

Avrupa Gazeteciler Birliği'nin de Türkiye'ye ilk kez gerçekleştirdikleri ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden Babacan, bu ziyaretin, Türkiye'nin Avrupa'da daha iyi anlaşılması noktasında katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye'nin son 6-7 yıldır önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini anlatan Babacan, “Bu dönüşümü izlemek, takip etmek ve Türkiye'nin tecrübelerini Avrupa'nın anlamasını sağlamak önemli olacaktır” dedi.

“TÜRKİYE BİRÇOK ALANDA ÖNGÖRÜLEBİLİR HALE GELDİ”

Türkiye'nin siyasi, ekonomik ve sosyal dönüşümden geçtiğine işaret eden Babacan, 2002'nin Türkiye'si ile bugünün Türkiye'si yan yana konulduğunda her alanda önemli bir değişim yaşandığının görüldüğünü ifade etti.

Türkiye'nin demokrasisinin derinleşmesi, ekonominin dışa açılması, ekonomide özel sektörün ağırlığının artması noktasında çok önemli adımlar attığını belirten Babacan, ülkenin gerçek anlamda hukuk devleti olma yolunda da önemli mesafeler kaydettiğini söyledi.

Türkiye'nin birçok alanda öngörülebilir hale geldiğine dikkati çeken Babacan, şöyle konuştu:
“Türkiye, AB'ye aday aynı zamanda müzakere eden katılımcı bir ülke. Türkiye aynı zamanda bir Akdeniz, Karadeniz, Hazar ülkesi. Türkiye, hem Asya'da Avrupa'da hem Balkanlar ve Kafkasya'da bu bakımdan bu bölgelerin kesiştiği coğrafya dünya iş alemine çok önemli fırsat sunuyor. Türkiye bu önemli jeopolitik pozisyonunu ekonomik anlamda da en iyi şekilde değerlendirecek.”

“BAŞARIDAKİ TEMEL UNSUR GÜVEN”

Her ülkenin ekonomisinde “olmazsa olmaz” unsurun güven olduğunu belirten Babacan, Türkiye'nin de güven unsurunu kazanarak bu başarıları elde ettiğini ifade etti.

Babacan, bundan sonraki dönemde de yine ekonomi alanındaki başarıların temel faktörünün güven olmaya devam edeceğini bildirdi.
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da konuşmasında her kurumun olduğu gibi Merkez Bankası'nın da doğru karar alması gerektiğini belirtirken, ancak doğru kararın doğru iletilmesinin de en az bunun kadar önemli olduğunu söyledi.

“Bizim aldığımız kararların başarısı bir ölçüde EMD'nin bunu halkın anlayacağı şekilde doğru zamanda ve doğru yerde topluma vermesidir” diyen Yılmaz, alınan kararlarla bunun doğru iletilmesinin bir bütünü oluşturduğunu ifade etti.

EMD Yönetim Kurul Başkanı Özlem Doğaner de Altın Kalem Başarı Ödülleri'nin bir ilk olduğunu belirterek, gazetecilerin çok zor şartlarda çalıştığını, ekonomik krizden etkilendiğini belirterek, bu gelişmelerin farkında olarak fikir işçiliği yapan meslektaşlarına ödül vermenin onurunu yaşadıklarını söyledi.

ÖDÜL ALANLAR

Gecede bir basın meslek örgütü tarafından ekonomi dalında verilen ilk ödül olma özelliğini taşıyan Altın Kalem Ödülleri, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve diğer protokol tarafından sahiplerine verildi.

Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri gazete, dergi, televizyon, radyo, internet gibi herhangi bir yayın organında yayımlanan ekonomi alanındaki haber ve programları kapsayan toplam 11 alanda verildi. Gecede, AA foto muhabiri Rıza Özel de ödül aldı.

Sponsor firmalara da teşekkür plaketi verilirken, sanatçı Ferhat Göçer de gecenin sonunda bir konser verdi.

Altın Kalem Başarı Ödüllerini kazananlar ile eserleri kategorilerine göre şöyle:
1- Gazete, Dergi Ajans kategorisi:
- Haber: Unakıtan Ailesi'nden Enerjiye 600 Milyon Dolarlık Yatırım/ Gülümhan Gülten - Vatan Gazetesi
- Köşe Yazısı: Tuzla'yı Çin Yapmak İstediler/Serpil Yılmaz - Milliyet Gazetesi - Röportaj
- Söyleşi: Devrim Yapamadı ama Şarapta Napa Vadisi'ne Rakip Yarattı / Sinan Doğan - Referans Gazetesi
- Fotoğraf: Merkez Bankası Banknot Matbaası / Rıza Özel - Anadolu Ajansı

2- Televizyon:
- Haber: Tahsin Güney'e Yazık Oldu / Gonca Şenay - CNN Türk
- Röportaj: Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı röportajı / Ahmet Ergen - NTV
- Ekonomi Programı: Parametre / Enis Berberoğlu - Bilal Çetin - Yiğit Bulut - CNN Türk

3- Radyo:
- Ekonomi Haberi ya da Programı: Halkın Sesi / Sedat Küçükay - NTV Radyo

4- İnternet Gazeteciliği:
- Ekonomi Haberi: Unakıtan Bedava Uçmuş / gercekgundem.com
- Köşe Yazısı: Araba Al Parasını “Ben” Ödesin / Orhan Pala - haberturk.com

5- Özden Alpdağ Özel Ödülü: Ahmet Kıvanç / Çalışma ve sosyal güvenlik alanında yaptığı haberlerle, birçok yanlışa dikkat çekip, geri adım atılmasına katkıda bulunması nedeniyle.

6- Yaşar Bakan Özel Ödülü: Zülfikar Doğan / (Ekonomi basınına yaptığı katkı ve kazandırdığı saygınlık nedeniyle)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!