Avea inTouch 2 tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Avea inTouch 2 tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2013 15:02

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, geçen yıl Türkiye'de 1 milyon 240 bin bebek doğduğunu belirterek, "Satılan akıllı telefon sayısı ise 5,5 milyon. Yani 4,5 katı bir akıllı telefon satışı gerçekleşmiş" dedi. Aynı toplantıda Avea'nın yeni akıllı telefon ürünü olan inTouch 2 tanıtıldı.

Haberin Devamı

Akdemir, Avea markalı yeni akıllı telefonların tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2013 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 8 puanlık bir artışla yüzde 27'lik bir Avealı müşteri tabanının akıllı telefon kullandığını söyledi.

Bunun hem oransal olarak Türkiye'nin ortalamasının üzerinde olduğunu, hem de bir yıl içerisindeki artış anlamında ciddi bir sıçrama ifade ettiğini kaydeden  Akdemir, 3 milyon 700 binden fazla Avea müşterisinin 3G internet kullandığı bilgisini verdi.

Bu rakamın ne anlama geldiğini karşılaştırmalarla açıklayan Akdemir,  sözlerine şöyle devam etti:

"Geçen yıl Türkiye'de 1 milyon 240 bin bebek doğmuş, satılan akıllı telefon sayısı ise 5,5 milyon. Yani 4,5 katı bir akıllı telefon satışı  gerçekleşmiş. Bizim 55 yaş üzerindeki müşterilerimizin toplam akıllı telefon  müşteri tabanının yüzde 7'sini oluşturmaya başlamış ki, bu yaş grubunu  düşünürseniz sevindirici bir rakam. Ve en yüksek artış da bu grupta. Diğer yandan 35 yaş altı müşterilerimiz akıllı telefon kullanımında yüzde 51'lik  bir paya sahip.

Haberin Devamı

Türkiye'de 2013 yılı 1. çeyrek sonu itibariyle hızlı mobil internet ve  akıllı telefon kullanımı birlikteliğiyle Türkiye'de cepten internet kullan kişi  sayısı 2011'e göre 2 kattan daha fazla artarak 10 milyonu aştı. Tüketilen data  artışı da yüzde 124 artarak 69 bin terra byte yani bir karşılaştırma yapacak  olursak 15 milyon DVD kapasitesi gibi bir şeye ulaştı. Türkiye bu kadar kuvvetli  büyüme rakamları gösterirken benzer trend globalde de devam ediyor. Dünyada cep  telefonu pazarı eski büyüklüğü olmasa bile, yüzde 4'lük bir artış gösterdi.  Akıllı cep telefonu satışı ise aynı dönemde yüzde 42'lik bir artış göstererek 21  milyona yükseldi. Toplam pazar da dünyada akıllı telefonların aldığı pay yüzde  52'ye ulaştı."

Daha önce piyasaya sundukları Avea inTouch'ın kısa sürede tükenmesinden  sonra, lansmanın hemen arkasından yeni bir telefon hazırlıklarına başladıklarını  kaydeden Akdemir, tablet bilgisayar konusunda da şu anda herhangi bir çalışmaları  olmadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Avea inTouch'la internet kullanımı yüzde 500 arttı

Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk ise geçen yıl 48 tane telefon kampanyası yaptıklarını, bunların 40 tanesinin akıllı telefon  kampanyası olduğunu söyledi.

İlk akıllı telefonları Avea inTouch kullanıcılarının yüzde 80'ine ilk akıllı telefon deneyimi, yüzde 60'ına ise ilk 3G deneyimi yaşattıkları bilgisini  veren Ertürk, internet kullanım oranında ise yüzde 500'lük artış yakaladıklarını  dile getirdi.

Avea inTouch kullanıcılarının 30 milyon son dakika haber görüntülediğini kaydeden Ertürk, "9 milyon kere trafik bilgisi sorgulanmış. 15 milyon hava durumu  bilgisi görüntülenmiş. Avea Müzik'ten 3 milyon dakika müzik dinlenmiş, 5 milyon  dakika da online oyun oynanmış" dedi.

Haberin Devamı

Söz konusu telefonda Android 4.0.4 işletim sistemi olduğunu ve 4 inç'lik  geniş dokunmatik ekranı olduğu bilgisini veren Ertürk, "Ağırlığı 130 gram. 1GHz  Qualcomm işlemcisi, 5 MP kamerası var" ifadelerini kullandı.

Avea inTouch 2'de “Avea Bulutt”, “Avea Uygulama Vitrini”, “Avea  Güvenlik”, “Avea NeNerede” ve “Avea Oyun” gibi pek çok uygulamanın da önyüklü olarak müşterilerin kullanımına sunulduğuna dikkati çeken Ertürk, "Geçtiğimiz dönemde Türkiye'nin de sınırlarını aşarak MIT'ye uzanmış ve ar-ge  alanında çığır açacak yeni bir işbirliğine imza atmıştık. Avea inTouch 2  kullanıcıları MIT işbirliğimizden doğan ilk uygulama olan Avea FotoFilm  Uygulaması'nı da ilk kullananlar olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!