Asgari ücrette ikinci görüşmeden rakam çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücrette ikinci görüşmeden rakam çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2023 07:00

GELECEK yıl uygulanacak olan asgari ücreti belirlemek için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, rakam tartışmalarını yeni toplantıya bıraktı.

Haberin Devamı

Komisyonun ikinci toplantısı dün Çalışma Bakanlığı’nda yapıldı. Türk-İş, TİSK ve Çalışma Bakanlığı yetkililerinin katıldığı toplantı sonrası Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar açıklama yaptı. Ağar, herhangi bir rakamın görüşülmediğini belirtti.

ASGARİ ÜCRETLİLER DE ANLATTI

Görüşmelerin süreceğini belirten Ağar şöyle devam etti:

“Asgari ücretle çalışan arkadaşlarımızın görüşleri alındı. Geçim şartlarını kendi dillerinden duydular. Görüşmeler süratle devam edecek, kısa bir süre içinde mutabakata varılarak bitirilmesini arzu ediyoruz. Şu anda bir şey söyleme şansımız yok. Geçim şartları belli, asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli. Büyük şehirlerde 10 bin liradan aşağı kira yoktur, Ankara’da 10 bin liraya da yoktur. Bu insanların geçimini, alım gücünü düşünerek, markette nasıl alışveriş yapacağını düşünerek karar vermek lazım. Hükümetin ve işverenin bakışları olumlu olursa mutabakatla bitiririz. Şu anda kimsede bir rakam yok.”

Haberin Devamı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapılacak iki toplantıyla daha bu yılki sürece nokta koyması bekleniyor. Komisyon oy çokluğu veya oybirliği ile uygulanacak asgari ücrete karar verecek. Asgari ücret halen aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücrete son iki yılda temmuz ayında da ara zam yapılmıştı. Ancak bu yıl tek zam yapılacağı deklare edildi.

BAKMADAN GEÇME!