Arzuhan Hanım, TÜSİAD’a ilk kadın başkan oluyor

Güncelleme Tarihi:

Arzuhan Hanım, TÜSİAD’a ilk kadın başkan oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 00:00

Doğan TV ve Radyo İcra Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ 25 Ocak’taki TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Başkanlar Konseyi’nin teklifi üzerine bu kararı alan Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD’ın ilk kadın başkanı olacak. Yeni yönetime girmesi beklenen diğer isimler ise Ferit Şahenk, Haluk Dinçer ve Ethem Sancak.

Haberin Devamı

TÜRK Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (TÜSİAD) başkanlık koltuğuna ilk kez bir kadın oturmaya hazırlanıyor. Halen TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı olan Arzuhan Doğan Yalçındağ, Başkanlar Konseyi’nin teklifini kabul ederek adaylığını açıkladı. Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk’in yönetime girmesinin beklendiği bu dönemin diğer yeni isimleri arasında Sabancı Gıda Grubu Başkanı Haluk Dinçer ve Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ın da yer alabileceği belirtiliyor.

GENEL KURUL 25 OCAK’TA: TÜSİAD Başkanlığını 3 yıldır (1.5 dönem) yürüten Ömer Sabancı’dan boşalacak başkanlık için yeni isim 25 Ocak’ta yapılacak genel kurulda seçilecek. Halen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve Belçika’daki Avrupa Sentetik Elyaf Derneği (CIRFS) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüten Ömer Sabancı’nın bundan sonra işlerine ağırlık vermek istediği öğrenilirken, bir süredir yeni başkan olarak Arzuhan Doğan Yalçındağ gösteriliyordu. Arzuhan Doğan Yalçındağ da dün düzenlenen "Türkiye-AB İlişkileri Bağlamında Uluslararası Göç Tartışmaları Raporu"nun tanıtım toplantısında adaylığını resmen açıkladı. Gazetecilerin bu yöndeki soruları üzerine Yalçındağ, "TÜSİAD Başkanlık Konseyi, aday olmam konusunda bir teklif getirdi, ben de kabul ettim. Son karar 25’indeki genel Kurulda verilecek" yanıtını verdi.

36 YILDA İLK KEZ: Bir başka aday olup olmadığına ilişkin soruya Yalçındağ, "Bu konuda görüş bildirmem doğru olmaz" cevabını verirken, TÜSİAD’ın bu konudaki geleneği ve Başkanlar Konseyi’nin tek bir isim üzerinde uzlaşmış olması başkanlık için tek bir aday olduğunu gösteriyor. TÜSİAD yönetimine Tuncay Özilhan’ın başkanlık dönemi olan 2003 yılında giren Arzuhan Doğan Yalçındağ, bunun yanı sıra halen Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığını da yürütüyor. Yalçındağ’ın başkanlığı TÜSİAD için aynı zamanda bir ilki de temsil edecek. Yalçındağ başkan olması halinde TÜSİAD, 36 yıllık tarihi boyunca ilk kez bir kadın bu görevi üstlenmiş olacak.

ŞAHENK BU KEZ KABUL ETTİ: Her yeni başkanla birlikte yönetime de yeni isimlerin girdiği TÜSİAD’da bu yılın sürpriz isimlerin biri de Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk olacak. Babası Ayhan Şahenk’in vefatının ardından başkanlığı üstlendiği holdingdeki çalışmalarıyla dikkatleri üzerine Ferit Şahenk, aynı zamanda Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanlığını da yürütüyor.

SABANCILARIN TEMSİLCİSİ: TÜSİAD’da bu yıl Koç Holding’i bir kez de Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlığı’nı sürdürecek olan Mustafa Koç temsil etmeye devam edecek. Ömer Sabancı’nın başkanlıktan ve yönetimden ayrılmasının ardından Sabancı Ailesi’ni temsil eden kişi ise ailenin soyadı Sabancı olmayan bir üyesi Haluk Dinçer olacak. Suzan Sabancı ile evli olan Haluk Dinçer, 2002 yılından bu yana Sabancı Holding Gıda ve Perakendecilik Grup Başkanı olarak görev yapıyor.

TÜSİAD’DA ’İKİNCİ MAOCU’: Yeni yönetimin diğer ismi Ethem Sancak ise Nuri Çolakoğlu’ndan sonra TÜSİAD yönetimine giren ikinci Maocu olacak. Siirtli bir aşiretin oğlu olarak tanınan ve 1987 yılında kurduğu Hedef Dağıtım ile iş dünyasında hızla yükselen Sancak, bugün Türkiye’nin en büyüm ecza deposu olan Hedef Alliance’ın yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor.

Haberin Devamı

Koç: Başkanlık Konseyi vize verdi, son söz genel kurulun

Haberin Devamı

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Mustafa Koç, "Arzuhan Yalçındağ adaylığını açıkladı. Siz de yeni yönetimde görev almayı düşünüyor musunuz" şeklindeki soru üzerine, "Ben yönetimde 10 yıl görev aldım. YİK Başkanı olarak da almam mevzu bahis değil" dedi. Başkanlık Konseyi’nin Arzuhan Yalçındağ’ın aday olması konusunda "yeşil ışık" yaktığını kaydeden Koç, "Ama tabii ki son sözü genel kurul söyleyecek. Ömer Bey daha fazla devam etmek istemedi. O bakımdan 25 Ocak’ta belli olacak" dedi.

Global genç liderler arasında Türkiye’deki 4 isimden biri

DÜNYA Ekonomik Forumu tarafından Genç Global Liderler arasında Türkiye’den Ali Babacan, Ferit Şahenk ve Ali Koç ile birlikte yer alan Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş dünyasının ikinci kuşak temsilcilerinden. Saint Michel Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümününü bitirmesinin ardından İngiltere’de işletme eğitimi alan Yalçındağ, 1990 yılından bu yana profesyonel olarak iş hayatında. Bu tarihten 1992 yılına kadar Milpa bünyesinde, Alman Quelle firması ile birlikte kurduğu Mail Order şirketinin yöneticilğini yapan Arzuhan Doğan Yalçındağ, 1993-1995 yılları arasında Alternatif Bank’ın kuruluş çalışmalarına katıldı ve yönetiminde yer aldı. 1995-1996 yılları arasında, Milliyet Dergi Grubu’nun yönetiminde görev alan Yalçındağ, finans bölümünün sorumluluğunu üstlendi ve 1996’da Kanal D’de çalışmaya başladı. Ayrıca 1999 yılında CNN International ile Doğan Yayın Holding arasında haber kanalı kurulması yönündeki çalışmaları başlattı ve Amerikalı Time Warner grubu ile ortak olarak 2000 yılında CNN Türk adıyla yayın hayatına başladı. Halen Doğan TV ve Radyolar’da CEO ve Doğan Holding yönetici olan Arzuhan Doğan Yalçındağ, kurucularından biri olduğu Aydın Doğan Vakfı’nda da yönetim kurulu üyeliği yapıyor. TÜSİAD’ın yanı sıra Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Yönetim Kurulu üyelikleri bulunan ve Kadın Girişimciler Derneği kurucu üyesi de olan Yalçındağ, Avrupa Birliği için Kadın İnisiyatifi’nin Kurucu Başkanı olarak da Türkiye adına AB ülkelerinde lobi çalışmaları yürütüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!