Antalya turizminde ‘Gazze’ tedirginliği

Güncelleme Tarihi:

Antalya turizminde ‘Gazze’ tedirginliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2023 07:00

İSRAİL-Filistin geriliminin ekonomik etkileri turizm sektöründe hissedilmeye başladı. Antalya’daki otel işletmecileri Orta Doğu pazarından rezervasyon iptalleri yaşadıklarını belirterek, 2024 yılına dair kaygılı olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

 İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu geçtiğimiz gün bir açıklama yaparak, Türkiye’deki İsrail vatandaşlarının ülkeyi en kısa sürede terk etmesi çağrısında bulunmuştu. 2017-2021 yılları arasında 603 bin İsrailli turisti, bu sene de savaşın yaşandığı bölgeden 500 bin, İsrail’den de 250 bin turisti ağırlayan Antalya’da, çağrı sonrası hareketlilik de başladı.

500 BİNE YAKIN TURİST GELDİ

Bazı İsrailliler Türkiye’yi terk ederken, Antalya’da tatilde yapıp, ülkesine dönmek istemeyen az sayıda kişi ise rezervasyonlarını uzattı.

Kundu’da 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü İsmail Çağlar, “Kuzeyimizde Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, sektörümüzü olumsuz etkiledi. Şimdi de güneyimizde böyle bir savaş başladı. Ülkemiz ile İsrail arasında başlayan normalleşme süreci, sektörümüze de yansıdı. Bu sene İsrail, Ürdün, Lübnan bölgesinden yaklaşık 500 bine yakın misafir, Antalya’ya geldi. Önümüzdeki sezonu illaki olumsuz etkileyecektir. O bölgede, bu çalışmaları nasıl yapacağız; bilmiyoruz. Avrupa pazarına bir yansıması olmaz. Ukrayna savaşından dolayı o bölgeden misafir kaybımız vardı. Bunları Orta Doğu pazarıyla bir nebze de olsa tamamlamaya çalışıyorduk. Şimdi orada da böyle bir sorun olunca, nerelerde yeni pazarlar açabiliriz diye bakacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘İPTALLER VAR’

Konyaaltı ilçesindeki bir otelin yetkilisi Muhammet İnci ise,  “Şu an otelimizde İsrailli müşterimiz yok. Ancak mart ve nisan ayları arasındaki yeni dönem için aldığımız rezervasyonlar arasında İsrail’den gelecek misafirlerimiz de vardı. Bu tarihler, onların bayramlarına denk geliyor. Ancak son gelişmelerin ardından iptal talepleri gelmeye başladı. Şimdiye kadar 5 rezervasyon iptal talebi geldi. İptal taleplerini onaylamaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!