Ankara'da partiler üstü İzmir zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Ankarada partiler üstü İzmir zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 11:22

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Hızlı Tren Projesi, çevre yolları ve duble yollarla İzmir-Ankara arasının 4,5-5 saate inmesinin öngörüldüğünü belirterek, “Böylece İzmir ile Ankara fiziki olarak daha yakınlaşacak” dedi.

Haberin Devamı

JW Marriott Hotel'de düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı EGE-KOOP Ankara Temsilciliği açılış kokteylinde konuşan Aslan, Hızlı Tren Projesi, çevre yolları ve duble yollarla İzmir-Ankara arasının 4,5-5 saate inmesinin öngörüldüğünü belirterek, “Böylece İzmir ile Ankara fiziki olarak daha yakınlaşacak” diye konuştu.

EGE-KOOP hakkında bilgi veren Aslan, yöneticiliğini 21. dönem milletvekili ve sanatçı Faruk Demir'in yapacağı Ankara Temsilciliğinin, EGE-KOOP'un konut üretme ve modern kentler oluşturma faaliyetlerinin yanında, İzmir ve Türkiye için her açıdan yaşamsal önemde olan İzmir'in EXPO 2020 adaylık sürecinde etkili ve güçlü bir sivil inisiyatif olarak proje merkezi görevini yapacağını kaydetti.

Haberin Devamı

EGE KOOP'UN ZİRVESİNE ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ KATILDI- FOTO GALERİ

100 BİN İZMİRLİ'YE SICAK YUVA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugünlerde EXPO Projesi ile ilgili yeni bir adımın atıldığını belirterek, “Bu adım, EXPO alanının büyükşehir belediyesi, ilgili bakanlık Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili belediyelerle imar planının hazırlanmasıdır. EXPO'ya yönelik özel planlama yapılacak ve böylece İzmir'de EXPO alanıyla ilgili EXPO 2015'te yaşadığımız sorunlarının önüne geçilecektir” dedi.

Bakan Yıldırım, İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep gibi büyükşehirlerin ortak sorunun kentsel dönüşüm ve şehir yenileme projelerinin gereği kadar yapılamamış olması ve çarpık kentleşme olduğuna dikkati çekerek, “Bu anlamada 1985'te İzmir'de 11 büyük projeye imza atarak 100 bin İzmirliye sıcak yuva yapan ve kentsel dönüşüme katkı sağlayan EGE-KOOP çalışanlarını kutluyorum” diye konuştu.

İzmir'de iktidar ile muhalefetin birlikte hareket ederek, kentin sorunlarının çözülmesi için büyük gayret içinde olduklarını belirten Yıldırım, İzmir'in geleceğini değiştirecek ve katma değer sağlayacak EXPO ile ilgili çalışmalarda iktidar ile muhalefetin birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Bugünlerde EXPO Projesi ile ilgili yeni bir adımın atıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bu adım, EXPO alanının Büyükşehir Belediyesi, ilgili Bakanlık Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili belediyelerle İmar Planı'nın hazırlanmasıdır. EXPO'ya yönelik özel planlama yapılacak ve böylece İzmir'de EXPO alanıyla ilgili EXPO 2015'te yaşadığımız sorunlarının önüne geçilecektir. Bu anlamda, bu çalışmaya İzmir milletvekilleri başta olmak üzere tüm partilerin destek vereceğini biliyoruz. Bunun için de İzmirliler adına katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.”

EGE-KOOP'un Ankara'ya açtığı temsilciliğin İzmir'e yapılacak hizmetlerin daha iyi tanıtılması için Ankara ile İzmir arasında kurulmuş önemli bir köprü olarak görüldüğünü anlatan Yıldırım, bugüne kadar birçok kurumun böyle bir düşünceyi dile getirdiğini ancak bunun hayata geçiremediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en büyük toplu konut organizasyonlarının başında gelen EGE-KOOP'un bu adımı atan ilk organizasyon olmasının kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini dile getiren Yıldırım, “Önümüzdeki günlerde Meclis'ten geçecek olan Kentsel Yenileme ve Doğal Afetlere Karşı İmar Düzenlemesine ilişkin Kanun ile EGE-KOOP, İzmir'deki şehir yenileme projelerinde daha fazla pay alacak, daha fazla görev üstelenecek” ifadesini kullandı.

EGE-KOOP'un 27 yıllık tecrübesinin getirdiği brikimle İzmir'de daha güzel projelere imza atacağından kuşkusunun olmadığını belirten Yıldırım, “Burada değerli belediye başkanımız Burhan Özfatura'yı anmadan geçemeyeceğim. Çünkü EGE-KOOP'un mimarı kendisidir. Onun başlattığı kentsel yenileme, İzmir'i güzelleştirme hareketi, bayrağı devralan Hüseyin Aslan ve arkadaşları tarafından da aynı anlayış ve kararlılıkla devam ettirilmiş ve bugünlere gelinmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir'de kentsel yenileşmenin olup olmadığı tartışmalarının anlamsız olduğunu ve siyasetin dışında tutulması gerektiğini EGE-KOOP'un yaşattığı örneklerle gösterdiğini bildiren Yıldırım, bundan sonra kendilerine düşenin yerel ve merkezi yönetimlerle bir araya gelerek, süreci hızlandırmak ve İzmir'i geleceğe her türlü risklerden arınmış olarak yeni bir imar anlayışıyla şehri yenilemek ve İzmirlilerin beklentilerini karşılamak olduğunu kaydetti.

ÇOK SAYIDA SİYASETÇİ KATILDI

EGE-KOOP'un anlatıldığı tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan kokteyle, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'li Hakkı Süha Okay ve İlhan Cihaner, DSP Genel Başkanı Masun Türker, eski bakanlardan İsmet Sezgin ve Hikmet Sami Türk ile çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, salondakilerle tek tek tokalaşarak, sohbet etti. Günay, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri de kırmadı.

Ege-Koop'un Ankara'da yapılan zirvesine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı açıklanmış; ancak Kılıçdaroğlu'nun zirveye katılmadığı anlaşıldı.

ZİRVEYE ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,  MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ayten Kayalıoğlu, Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker,

AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, İlknur Denizli, Rifat Sait, Hamza Dağ, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, CHP İzmir Milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli, Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Musa Çam, Aytun Çıray, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner,  CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, ,

CHP Eski Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay,  Eski milletvekillerinden Mehmet Güneş, Şamil Ayrım, Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin, Eski İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu,

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, İş dünyasından Erdal Eren, Zeynel Özdoğan, Necati Ünal, Mehmet Doğanlar, EGEM Platformu Dönem Başkanı Recep Gezinti ve İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla, Denizli Dernek Başkanları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!