Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne BOTAŞ borcu sorusu

Güncelleme Tarihi:

Ankara Büyükşehir Belediyesine BOTAŞ borcu sorusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 11:18

CHP Antalya Milletvekili Osman Özcan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, BOTAŞ'a olan borcunu niçin ödemediğini sordu.

Haberin Devamı

Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, alacaklarını tahsil edemeyen BOTAŞ'ın iflasın eşiğine geldiği yönünde haberler bulunduğunu kaydetti.

Elektrik Üretim A.Ş ve EGO Genel Müdürlüğü başta olmak üzere kamu kurumlarından alacaklarını tahsil edemeyen BOTAŞ'ın, gaz ithal edemez duruma geldiğinin doğru olup olmadığını öğrenmek isteyen Özcan, şöyle devam etti:

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Hazine'ye 16 Ekim'de BOTAŞ'ın bir yazı gönderdiği; yazıda, Rusya,İran,Cezayir ve Nijerya bankalarına ödenmesi gereken paranın BOTAŞ'ta bulunmadığı; bu ödemenin yapılamaması durumunda ciddi krizler yaşanacağının belirtildiği doğru mu?

Yine aynı tarihli yazıda, Elektrik Üretim A.Ş ve Melih Gökçek'in başkanlığını yaptığı Ankara Büyükşehir Belediyesine ait EGO'dan yıllardır gaz bedelini tahsil edemedikleri, sadece adı geçen belediyenin 1 milyar YTL civarında borcu olduğu doğru mu; doğruysa ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Ankara halkı doğalgaz paralarını peşin öderken, Ankara Büyükşehir Belediyesi niçin borçlarını ödememektedir? Büyükşehir Belediye Başkanı'nın dokunulmazlığı mı var?”

“VATANDAŞA MI YÜKLENİYOR?”

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan da kamu kurumlarından alacaklarını tahsil edemeyen BOTAŞ'ın doğalgaza zam yaptığını anımsatarak, “BOTAŞ, bu uygulamayla Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, kamu kurumlarından tahsil edemediği paranın yükünü vatandaşa mı yüklemektedir?” diye sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!