Anadolu'nun ortasında kahraman bir itfaiye eri

Güncelleme Tarihi:

Anadolunun ortasında kahraman bir itfaiye eri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 10:42

Karaman merkezde dün tam anlamı ile bir can pazarı yaşandı. Hurda deposunun bahçesindeki atık su çukuruna 6 ve 8 yaşındaki iki kardeş düştü. Ömer ve İsmail Sel kardeşlerin babaları da hurdacılık yapıyordu. Yahya Ses, çocukları Ömer ve İsmail’i yanına alıp, topladığı hurdaları sattığı depoya yardıma gitti. Oğulları da hurda deposu bahçesinde oynamaya başladı. İki kardeş, yaklaşık 5 metre derinlikteki üstü açık olan atık su çukurunu fark etmeyip, içine düştü. Çukura düşen kardeşlerden biri kurtarıldı. Diğer kardeşi kurtarmak için kimyasal atık suya dalan itfaiye memuru Ali Rıza Taşol o anlarda yaşadıklarını hurriyet.com.tr’ye anlattı.

Haberin Devamı

Yahya Sel, Karaman’da plastik hurda topluyor. Edinilen bilgilere göre tek göz bir odada ailesi ile yaşıyor. Topladığı hurdaları evlerinin yakınındaki bir depoya satıyor. Dün iki çocuğu da o deponun bahçesinde bulunuyordu. Yanlarında bir başka çocuk da bulunuyordu.

Anadolunun ortasında kahraman bir itfaiye eri

Bahçedeki atık su çukurunun üzeri kimyasal maddelerden kaplı durumdaydı. İki kardeş 4-5 metre derinlikteki çukura düştü. Yanlarındaki arkadaşları çevredekilere haber verdi. Çevredekilerin ilk müdahalesi sonrası 6 yaşındaki İsmail yaralı kurtarıldı. Ömer’den ise hiçbir haber yoktu.

KAHRAMAN İTFAİYE ERİ ÇUKURA BÖYLE GİRDİ

Haberin Devamı

HİÇ DÜŞÜNMEDEN KUYUYA GİRDİM

Olaydan sonra haber verilen Karaman İtfaiyesi ekipleri de olay yerine gitti. Derinliği kestirilemeyen ve üzeri kimyasal atıklarla kaplı çukura giren ilk isim 10 yıllık itfaiye eri Ali Rıza Taşol oldu. Taşol'dan sonra kuyuya giren ikinci kişi ise Polis Memuru Alper Arıcan oldu. İtfaiye eri Taşol o anlarda yaşadıkların şöyle anlattı: “Çukurda su olup olmadığı ilk anda anlaşılmıyordu. Hiç düşünmeden direk çukura girdim. Kuyu derindi ve uzun süre arama tarama yaptım.

Anadolunun ortasında kahraman bir itfaiye eri

Ben kuyuya girdikten sonra bir polis memuru (Alper Arıcan) arkadaş da geldi. O benden daha uzundu. Levye ile tarama yaparken çocuğu buldu ve bana uzattı ve kuyu başındakilerin de yardımıyla çıkardık. Çocuk hastaneye götürüldü. Durumunu öğrenmek için birkaç kez hastaneye kendim aradım. Ancak ne yazık ki Ömer kurtarılamamış. Haberi alınca çok çok üzüldüm. Kurtarabilseydik sevincimiz büyük olacaktı. Sonuçta bir can kurtarıyorsunuz.

Anadolunun ortasında kahraman bir itfaiye eri

'BU BİZİM GÖREVİMİZ'

Haberin Devamı

Karaman İtfaiye Müdürü İsa Kayhan ise “Bu bizim görevimiz sonuçta. Orada bir can vardı ve ne gerekiyorsa yapılmalıydı onu yaptık. Kim olursa olsun o an o canı kurtarmak için çabalar. Yangın da olsa, taşkın da olsa bizim görevimiz” dedi.

dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!