Seraf Restoran, Londra ve Dubai'ye açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Seraf Restoran, Londra ve Dubaiye açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2018 01:06

İSTANBUL Mahmutbey’de 12 milyon liralık yatırım ile hayata geçirdiği Seraf Restoran ile Anadolu yemeklerini dünyaya tanıtmayı hedefleyen Doğan Yıldırım, yurtdışı çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

KÖRFEZ ülkeler başta olmak üzere İngiltere ve Almanya gibi ülkelere “Seraf” markasını taşımak isteyen yatırımcıların kapısını çaldığını anlatan Yıldırım, “Kaliteli, sağlıklı ve yeni yemek kültürü hedefiyle yola çıktık ve kısa sürede ilgi odağı olduk. Atatürk Havalimanı’na yakın olmamız nedeniyle bugüne kadar binlerce turist restoranımızda yemek yedi. Restoranımıza gelen bazı yabancı işadamları markayı yurtdışına taşımak istiyor. Biz de bu teklife sıcak bakıyoruz. Önümüzdeki dönemde bir çalışma planlıyoruz” şeklinde konuştu.

LONDRA VE DUBAİ

Yıldırım, hedeflerinin Londra ve Dubai gibi merkezler bulunmak olduğunu anlatarak, şöyle konuştu: “Mahmutbey aslında turistler tarafından çok bilinen bir noktada değil. Ancak bölgemizde birçok şirketin genel merkezleri bulunuyor. İşadamları yurtdışından gelen konuklarını restoranımızda ağırlıyor. Birçok yabancı işadamından da teklifler alıyoruz. Şimdi hedef pazarımızı belirleyeceğiz. Turist sayısı da artıyor. Aylık ziyaretçi sayımız 6 bin kişiyi buluyor. Bunun yüzde 30’unu turistler oluşturuyor. Havalimanına yakın olmamız nedeniyle turistlerin sayısı da artıyor. Amerikalılar, İtalyanlar ve İngilizler de müşterilerimiz arasında yer alıyor.”

Haberin Devamı

Türk yemeklerinin yurtdışında mutlaka tanıtılması gerektiğinin altını çizen Doğan Yıldırım, “Bu konuda çok başarılı çalışmalar bulunmuyor. Çünkü Türk yemekleri dediğiniz zaman dışarıda sadece kebap ve döner algılanıyor. Ancak bizim kültürümüz çok daha zengin. Binlerce çeşit yöresel yemeklerimiz var. Yabancılar sadece ‘steak’ konseptini istemiyor. Yanında farklı tatlar denemek istiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Yurtdışında açacağımız restoran için Turquality desteği de alacağız. Bu tür teşviklerle mutfağımızı dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Bunu bugün en iyi başaran ülkelerden birisi İspanya. Aslında bizim mönümüz daha zengin” dedi.

SAĞLIKLI VE DOĞAL ÜRÜNLER

TÜRKİYE’nin çeşitli bölgelerindeki yemekleri mönüye koyduklarını anlatan Doğan Yıldırım, “Mönüde Anadolu mutfaklarından örnekler olmakla birlikte ağırlık; Gaziantep, Diyarbakır, Mardin ve Adana’dan. Kaburga dolması, beyran çorbası, sac kebabı, lahmacun, kebap çeşitleri ve Anadolu’nun onlarca yemeği mönümüzde bulunuyor. Her yemeğin ürünü kendi kentinden getiriliyor. Bunun için yüzlerce köylü ile çalışmalar yapıyoruz. Tereyağı, yoğurt, biber, domates... Daha birçok ürün özel olarak yöresinden getiriliyor. Burada en önemli amaç sağlıklı ve doğal ürünler sunabilmek. Çünkü bu konuda Türkiye birçok fırsata sahip. Topraklarında birçok ürün yetişiyor. Bunların hepsi lezzetli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!