Anadolu Sigorta kârını yüzde 674 artırdı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Sigorta kârını yüzde 674 artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2023 07:00

2023’ün ilk altı ayında 18.2 milyar TL prim üretimi gerçekleştiren Anadolu Sigorta, geçen yılın aynı dönemine göre üretimini yüzde 102 oranında artırdı.

Haberin Devamı

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, açıklama yaparak, aktif toplamının 45.7 milyar TL’ye ulaştığını, yatırıma yönlendirilen portföy büyüklüğünün de yüzde 38’lik artışla 24.2 milyar TL olduğunu söyledi. Yönetilen portföyden elde edilen yatırım gelirinin ise önceki yılın aynı döneminde yüzde 15 iken, bu yıl yüzde 30 seviyesine yükseldiğini ifade eden Tuğtan, ilk 6 ay sonu itibarıyla kârlılığın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 674 artarak, 2.9 milyar TL net kâr elde ettiklerini, ortalama öz sermaye kârlılığının ise yüzde 59 olarak gerçekleştiğini vurguladı.

Mehmet Tuğtan, şirketin finansal sonuçlarının geliştirilmesine odaklandıklarına değinerek, “Sektörün hacmi büyüyor ve şirket olarak prim üretimimizde artış sağlıyoruz. Ancak prim üretiminde artış kadar sürdürülebilir büyüme ve paydaşlarımıza değer yaratma da önemli. Risk kabulünde uyguladığımız seçici politikaların etkisiyle, ilk altı ayda elde ettiğimiz 3 milyar TL’ye yakın kâr, doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!