Anadolu kadınını ‘1 Numara’ yaptı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu kadınını ‘1 Numara’ yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 09:44

Şişli’de, 9 katlı binayı restorana dönüştüren Mustafa Efe Özen, her hafta bir gün Anadolu’dan bir kadın aşçıya ‘yöresel yemekleri’ yaptırıyor ve servis ediyor.

Haberin Devamı

Prof. Mahzar Ökten Sokağı’nın 1 No’lu binası olduğu için ‘NO 1’ adı verilen restoranın her gün değişen menüsüyle 10 çeşit kaliteli, lezzetli ve sağlıklı ev yemeği sunmaya başladığını belirten Mustafa Efe Özen şöyle konuşuyor: “Hergün standart bir menümüz var ve 9 kişilik ekibimizle hizmet veriyoruz. Ancak Halamız ve aynı zamanda TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Günseli Özen Ocakoğlu’nun önerisiyle NO 1’de unutulmaya yüz tutmuş Anadolu lezzetlerini de sunmaya başladık. Gaziantep’ten döne teyzemiz ikinci kez; yuvalama, kuru patlıcan dolması, yaprak sarması gibi yemeklerini sundu. Malatya Yeşilyurt’un ünlü kiraz ve fasulye yaprağı sarmalarıyla analı-kızlı başta olmak üzere meşhur ‘küfte’si için Malatya’dan Güler ve Refika bacılarımızı ve Malatya eşrafından Meral Nalbant’ı mutfağımızda 2 kez konuk ettik.

Haberin Devamı

KELECOŞ, KEŞKEK, HAMSİLİ PİLAV
Konya’dan Pevruze hanım bamya çorbası ve tandır, Erzincan’dan Yasemin bacımız başta ‘kelecoş’ olmak üzere muhteşem yöresel yemekler hazırladı. Saray Bosna’dan Emina hanımın Boşnak mantısı bitince bize küsen konuklarımız için ikinci gün de bir tepsi pişirmek durumunda kaldı. Önümüzde Karadeniz yemekleri günü var ki; pazı sarması, kavurması, keşkek ve hamsili pilav mısır ekmeğiyle Samsun Çarşamba’dan Aynur ve Fatma kardeşler Karadeniz’in lezzetlerini No1’in misafirlerine taşıyacak. Sırada Urfa ve Nisan ayında da Manisa Spil dağından Ege otlarını toplayarak gelecek yürekli kadınlarımız var. Malzemeleriyle memleketlerinden gelen kimisi ev kadını şeflerimize girişimci olabileceklerini gösteriyoruz. NO1’i bir sosyal girişim olarak tasarladık.”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Günseli Özen Ocakoğlu da “2 aylık deneyimden gördüm ki Anadolu kadınına güven duyduğu birisinden, ‘gel birlikte bir şeyler yapalım’ denirse engel tanımadan kalkıp geliyor. Bu nedenle ‘kadın rol modellerle birlikte’ kadın girişimciliğini destekleyen iş modellerine ihtiyaç var. Şimdiden pek çok bölgeden NO 1 ev yemekleri restoranı modelini uygulamak üzere teklifler aldık” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!