Altay’ın seri üretimi için teklif tamam

Güncelleme Tarihi:

Altay’ın seri üretimi için teklif tamam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 20:24

Otokar, Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın talebi üzerine, ana yüklenicisi olduğu Altay tankının seri üretimi için son teklifini verdi.

Haberin Devamı

Projede ana yüklenici olarak görev alan Otokar, sadece kendisine yapılan davet üzerine Altay tankı için ilk seri üretim teklifini de geçtiğimiz ocak ayında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na vermişti. Seri üretimi için Otokar’ın sunduğu son teklif, 250 adet Altay’ın seri üretimi ve bunların entegre lojistik destek faaliyetlerini kapsıyor. Teklifle son teknoloji alt sistemlere sahip Altay tankının vakit kaybetmeden seri üretim çalışmalarının başlaması ve modern ana muharebe tanklarının bir an önce Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi hedefleniyor. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Türk savunma sanayisine yeni teknolojiler ve yetenekler kazandıran

Altay ile savunma sanayisindeki dışa bağımlılığın önemli ölçüde azalacağını belirterek, “Altay’ın tüm tasarım ve fikri mülkiyet hakları, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olacak. Milli ana muharebe tankımız için, yüzde 100 milli sermayeye sahip bir üretici olarak insan kaynağımız, deneyimimiz, bilgi birikimimiz ve teknolojimizle üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye hazırız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!