Almanya’nın kasası parayla dolup taşacak

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın kasası parayla dolup taşacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 11:36

Almanya vergi rekoru kırmaya devam ediyor. 2016'da devlet kasasına 648 milyar euro verginin aktığı Almanya, 55 milyar euro daha vergi bekliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, vergi zengini. İstikrarlı konjonktür, rekor istihdam ve düşük faizler Almanya'ya yaradı. Bütçeye para yağıyor. Bütçe her yıl fazla veriyor. Geçen yıl yaklaşık 7 milyar euro fazla veren vergi gelirinin, 2020 yılına kadar 55 milyar euroya ulaşacağı hesaplanıyor. 2016 yılında Almanya 648.3 milyar vergiyle rekor kırdı. Almanya vergi fazlasını nasıl harcanacağı sorusunu tartışıyor. Siyasi partiler arasında çok büyük görüş ayrılıkları var. CDU’lu Maliye Bakanı Schaeuble, vergi fazlasını borçların kapatılmasında kullanmak istiyor. Hükümet ortağı Sosyal Demokratlar (SPD), vatandaşların ödediği bu vergileri Maliye Bakanı'nın öyle kendi isteğine göre kullanamayacağını savunuyor.

BORCA MI, OKULLARA MI, VATANDAŞA MI?

Haberin Devamı

SPD bu paralarla yeni yatırımlara gidilmesini, okulların yenilenmesini, köprülerin, yolların onarılmasını, internet ağının genişletilmesini istiyor. Muhalefet partileri Yeşiller ile Sol Parti, vergi fazlasının eğitime, kreşlere harcanmasından yana. CDU’lu Bavyera Eyaleti Maliye Bakanı Markus Söder, bu paraların bir kısmının vatandaşa geri dönmesini, vergi indirimine gidilmesini, dayanışma vergisinin kademeli olarak kaldırılmasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!