Almanya’da 'Pastırma Kralı' Türk işadamına ödül

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da Pastırma Kralı Türk işadamına ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 09:34

Almanya’nın önde gelen Türk gıda şirketlerinden Öz Kayseri, Alman Tarım Birliği (DLG) tarafından ‘Üstün Kalite Ürün’ ödülü ile onurlandırıldı. Ödülünü DLG Başkanı Prof. Stiebing’ten alan Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk, “15 yıldır altın madalya ile mükafatlandırılıyorduk. Bu ödül, işte bu altın madalyaların getirisidir” dedi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Wiesbaden kentinde 1997 yılından bu yana faaliyet gösteren Öz Kayseri şirketine, Almanya Tarım Birliği (Deutsche Landwirtschaft Gesellschaft - DLG) tarafından, dünyanın en prestijli ödüllerden biri olan 'Üstün Kalite Ürün' ödülü verildi.

Ödül töreni Würzburg’daki Maritim Otel’de yapıldı. Öz Kayseri’nin sahibi Hilmi Selçuk ve oğlu Orhan Selçuk, ödülü geniş bir katılım grubunun önünde, DLG Başkanı Prof. Achim Stiebing’in elinden aldı.

Törende, çeşitli kategorilerde ödüle değer görülen diğer şirketlere de ödülleri verildi. Öz Kayseri Pastırma ödül, alan tek Türk firması oldu.

DLG 131 YIL ÖNCE KURULDU
Almanya Tarım Birliği (DLG), 1885 yılında mühendis ve edebiyatçı Max Eyth tarafından kuruldu. 27 bin üyesi olan DLG, yiyecek, içecek ve gıda üretici sektörünün önde gelen bağımsız bir kuruluşudur. Kurumun dört hedefi ise: 1) Bilgi paylaşımı. 2) Sektöre yönelik fuarların düzenlenmesi. 3) Teknik ve üretim birimlerinin test edilmesi. 4) Gıda, yiyecek ve içecek ürünlerin test edilmesi...

Almanya’da Pastırma Kralı Türk işadamına ödül


GURUR DUYUYORUZ


Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan DLG ve Kalite Test Merkezi Başkanı Stiebing, DLG’nin Almanya’daki önemine dikkat çekti. Stiebing, “Almanya dışı ülkelerde faaliyet gösteren şirketlerden kurumumuza birçok müracaatlar gelmektedir. Bu şirketlerin ürünlerine Almanya’da talep olmamasına karşın, sırf Almanya pazarında yer almalarının sebebi kuruluşumuzun kalite testlerine katılmak istemeleridir. Testlerimizden başarıyla geçen ürünler elde ettikleri kalite onayını kendi iç pazarlarında satış stratejisi olarak kullanıyorlar. Bu da DLG’nin dolayısıyla Made in Germany kalite onayının ne kadar saygın ve önemli olduğunu göstermektedir. Elbette biz de bu saygınlıktan gurur duyuyoruz” dedi.

Alman kalite standartlarına göre orijinal Türk spesiyaliteleri ve pastırma çeşitleri üreten az sayıda kuruluşlardan biri olan Öz Kayseri firması, sıkı kontrol süreçleri tarafından denetlenerek, müşteri memnuniyetini devamlı kılıyor. 

Haberin Devamı

Almanya’da Pastırma Kralı Türk işadamına ödül

Hilmi Selçuk, ödül alan diğer şirketlerin temsilcileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HİLMİ SELÇUK: BU ÖDÜLÜ VATANDAŞLARIMA ADIYORUM

Ödülünü aldıktan sonra duygularını Hürriyet’le paylaşan Hilmi Selçuk, şöyle dedi: “Kazandığım ödülü vatandaşlarıma adıyorum. Türk gıda piyasasına 1966 yılında başladım. 1969 yılında Frankfurt toptancı halinde ilk Tük firmasını açtım. Azimli ve dürüst çalışmamla Cenabı Allah, beni bu günlere ulaştırdı. Bugün önemli bir ödül aldım.15 yıldır altın madalya ile taltif ediliyorduk. Bu ödül, işte bu altın madalyaların getirisidir. Kayseri’de pastırma ne ise aynısını üretiyoruz. Üç ayrı aşamadan geçen ürünlerimizle, kalite ve damak zevkine hitap ediyor. Mutluyuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!